Ένας ακαδημαϊκά καταρτισμένος ηγέτης υπόψηφιος στην ΔΟΕ

Τον Παύλο Κοντίδη ως υποψήφιο για εκλογή στην Επιτροπή Αθλητών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) πρότεινε η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ). Η εκλογή των νέων μελών της Επιτροπής Αθλητών της ΔΟΕ θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το 2020 και δικαίωμα ψήφου έχουν και οι 11.091 αθλητές που θα συμμετάσχουν στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι αθλητές που εκλέγονται στην Επιτροπή Αθλητών, εγκρίνονται στην επόμενη Σύνοδο της ΔΟΕ και ως μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Σήμερα, 105 άτομα είναι μέλη της ΔΟΕ, από τους οποίους οι δεκατέσσερις προέρχονται από την Επιτροπή Αθλητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση εκλογής του Κοντίδη στην Επιτροπή, θα γίνει μόλις το δεύτερο μέλος της ΔΟΕ από την Κύπρο, μετά τον κ. Κίκη Λαζαρίδη ο οποίος ήταν μέλος μεταξύ 2002 και 2005.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ντίνος Μιχαηλίδης δήλωσε σχετικά με την απόφαση όπως προταθεί ως υποψήφιος ο Παύλος Κοντίδης: «Η απόφαση μας να προτείνουμε τον Παύλο Κοντίδη ως υποψήφιο δεν ήταν καθόλου δύσκολη. Πέραν από αθλητής παγκοσμίου επιπέδου, είναι απόλυτα καταρτισμένος ακαδημαϊκά και ηγέτης στην τοπική κοινωνία. Ως Ολυμπιακή Επιτροπή θα δουλέψουμε για να προωθήσουμε την υποψηφιότητα του ενόψει των εκλογών το ερχόμενο καλοκαίρι».

Από την πλευρά του, ο Παύλος Κοντίδης δήλωσε στο Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ: «Είναι πολύ τιμητική η πρόταση της ΚΟΕ να με προτείνει ως υποψήφιο για την Επιτροπή Αθλητών. Αποδέχτηκα την πρόταση, επειδή πιστεύω πως μπορώ να εκπροσωπήσω επάξια όλους τους αθλητές ανά το παγκόσμιο. Τόσο εξαιτίας της αγωνιστικής μου εμπειρίας, αφού ετοιμάζομαι για την 4η μου Ολυμπιάδα, όσο και για τις ακαδημαϊκές μου γνώσεις, αφού έχω μεταπτυχιακό στη διοίκηση αθλητισμού. Ο ρόλος της Επιτροπής Αθλητών είναι καθοριστικός και εφόσον εκλεγώ, θα έχω την ευκαιρία να διεκδικήσω έντονα τα δικαιώματα των Αθλητών».

Πηγή: KOE


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *