ΑΛΛΑΞΕ ΛΟΓΩ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΙΤΙΝΓΚ

Την πρώτη συνεδρίασή του στο 2024 πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ, το οποίο εξέτασε σημαντικά θέματα, που αφορούν τον κυπριακό στίβο.

Ένα από αυτά είναι η ημερομηνία διεξαγωγής του 3ου Cyprus International Athletics Meeting, το οποίο ανήκει στα «χάλκινα» της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού.

Αρχικά, το διεθνές μίτινγκ μας ήταν ορισμένο για τις 25 Μαΐου, όμως το διήμερο 25-26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το πολύ σημαντικό για τους αθλητές και τις αθλήτριές μας Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη Σμύρνη, ακολούθως επιλέχθηκε η 12η Μαΐου, όμως στις 10 Μαΐου έχει οριστεί το αγώνισμα του μήκους ανδρών στο πρόγραμμα του Ντάιαμοντ Λιγκ της Ντόχα. Κι επειδή, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο κορυφαίος αθλητής στον κόσμο που θα λάβει μέρος στο μίτινγκ μας είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, υπήρχε η επικοινωνία με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι και προτάθηκε η 17η Μαΐου, η οποία επιλέχθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ ως η οριστική ημερομηνία διεξαγωγής του φετινού μας μίτινγκ. Στο επόμενο διάστημα η Οργανωτική Επιτροπή του Cyprus International Athletics Meeting θα αποφασίσει ποια αγωνίσματα θα περιλαμβάνονται στη φετινή διοργάνωση.