Ανακοινώθηκε η ομάδα της Κύπρου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Στη Ντόχα βρίσκεται η εθνική ομάδα της Κύπρου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ντόχα το προσεχές δεκαήμερο, 27 Σεπτεμβρίου-6 Οκτωβρίου.

Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από δύο αθλητές και τρεις αθλήτριες. Τρεις συμμετοχές θα έχουμε σε δρομικά αγωνίσματα (Αρτυματά, Τραϊκοβιτς και Χάντζλικ), μία συμμετοχή στις ρίψεις (Παρέλλης) και μία στα άλματα (Παναγή).

Πρόκειται για τους Μίλαν Τραϊκοβιτς στα 110μ. εμπόδια, ο οποίος μετέχει για δεύτερη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, μετά από την συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου. Ο Κύπριος πρωταθλητής έχει αποδείξει αρκετές φορες ότι είναι αθλητής των μεγάλων αγώνων και όλα είναι ανοικτά στα αγωνίσματα μιας αναπνοής. Ο κορυφαίος Κύπριος εμποδιστής θα αγωνιστεί στην προκριματική σειρά το βράδυ της Δευτέρας, 30 Σεπτεμβρίου στις 20:05*.

Στις ρίψεις βασικός εκπροσωπός μας ο Απόστολος Παρέλλης, ο οποίος θα μετέχει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για 4η (!) συνεχόμενη φορά. Ο Κύπριος δισκοβόλος πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις και είναι έτοιμος να διεκδικήσει την συμμετοχή του στον τελικό του πρωταθλήματος. Ο Παρέλλης αγωνίζεται στον προκριματικό της δισκοβολίας στο Α’ γκρουπ στις 16:15, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου.

Στο 400αρι θα αγωνιστεί η Ελένη Αρτυματά (το απόγευμα της Δευτέρας στις 18:20), η οποία θα γράψει στο δυναμικό της την τέταρτη συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η Κύπρια πρωταθλήτρια πάει στη Ντόχα με πολλές αξιώσεις και με επίδοση κάτω των 51 δευτερολέπτων αναμένεται να διεκδικήσει την συμμετοχή της για δεύτερη φορά σε τελικό παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Τέταρτη κυπριακή συμμετοχή αυτή της Ντακμάρας Χάντζλικ στον Μαραθώνιο (2:34.17), η οποία συμμετέχει για δεύτερη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αγώνισμα του μαραθωνίου θα διεξαχθεί λίγο πριν τα μεσάνυκτα (Παρασκεύη, 27 Σεπτεμβρίου στίς 24:00).

Τελευταία συμμετοχή αυτή της Νεκταρίας Παναγή, η οποία αγωνίζεται στο προκριματικό αγώνα του μήκους γυναικών, το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου στις 17:50.

*Η κυπριακή ώρα τυγχαίνει να είναι η ίδια με την ώρα στο Κατάρ.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *