ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΡΛΟΣ: ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ο Αντώνης Μέρλος θέλει να μπει στο 2024 με τον ίδιο τρόπο που έκλεισε το 2023. Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου, στον τελευταίο του αγώνα στη θερινή περίοδο ξεπέρασε τα 2,24 μ. στο ύψος και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ.

Στην ουσία κατάφερε να βγάλει το άλμα, που έδειχνε πως είναι σε θέση να πετύχει από την αρχή της περιόδου.

Πλέον ο 25χρονος άλτης θέτει ακόμη υψηλότερα τον πήχη, όχι μόνο σε σχέση με τα άλματα που θέλει να πετύχει, αλλά και την παρουσία του στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Το μεγαλύτερο ζητούμενο είναι να σταθεροποιηθώ σε επιδόσεις στα 2,24 μέτρα. Με αυτά τα άλματα θα είμαι σε θέση να βρεθώ όχι μόνο στο Ευρωπαϊκό, το οποίο θεωρώ ρεαλιστικό στόχο, αλλά και στους Ολυμπιακούς. Πιστεύω πως με τρεις καλούς αγώνες μπορώ να κλείσω θέση στη διοργάνωση του Παρισιού“, είπε ο αθλητής και συμπλήρωσε: “Η προπόνηση πάει καλά και θα ξεκινήσω από την επόμενη κιόλας εβδομάδα τους αγώνες μου, προκειμένου να προσαρμοστώ σε αγωνιστικά δεδομένα. Κάνω άλματα στο υπόγειο του ΠΑΛΕ, όπου υπάρχουν κολώνες στο σημείο που είναι τοποθετημένο του στρώμα, με αποτέλεσμα να έχω επαφή με τον πήχη στα τελευταία μου βήματα. Σε κάθε περίπτωση αυτό έχει ως συνέχεια να χρειάζομαι λίγο παραπάνω χρόνο προσαρμογής στην έναρξη των αγώνων. Σε κάθε περίπτωση είμαι αισιόδοξος για την παρουσία μου στη χειμερινή περίοδο“.

Ο Μέρλος θα “ανοίξει” τη χρονιά στο Φεστιβάλ αλμάτων “Βαγγέλης Κουρκουτίδης”, που θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου στο κλειστό των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.

Στις 21 Ιανουαρίου θα πάρει μέρος σε μίτινγκ στο Λουξεμβούργο και στις 3 Φεβρουαρίου σε αγώνα στη Σουηδία. Ο αθλητής θα κάνει τον τελευταίο του αγώνα πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (17-18/2), στο μίτινγκ των Βρυξελλών στις 10 Φεβρουαρίου.