ΑΠΟΗΧΟΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ, 1 ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

Με αναστάτωση ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του Βαλκανικού πρωταθλήματος καθώς στην τηλεοπτική μετάδοση στο κανάλι της τουρκικής ομοσπονδίας στίβου στο youtube (παραγωγή από το Κανάλι 3) εμφανίστηκε δίπλα από το όνομα της Ολίβιας Φωτοπούλου η «σημαία» του ψευδοκράτους!!! Και δεν έφτανε αυτό, λίγα λεπτά μετά, στη διάρκεια της παρέλασης των σημαιών εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ εμφανίστηκε σωστά η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλακάτ που κρατούσε ένα παιδάκι ανέγραψαν στα τουρκικά «Νότια Κύπρος»!!!

Σε αυτές τις δύο προκλήσεις ήταν άμεση η αντίδραση της ΚΟΕΑΣ, με τον πρόεδρο Περικλή Μάρκαρη να επικοινωνεί προσωπικά με την ηγεσία της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, αλλά και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, αναφέροντάς τους τα γεγονότα, καλώντας τους να δράσουν άμεσα και να μην επαναληφθεί παρόμοιο γεγονός. Στις απαραίτητες αντιδράσεις προέβη και ο υπεύθυνος της κυπριακής ομάδας στη Σμύρνη, Σπύρος Σπύρου. Πάντως, στη συνέχεια της διαδικτυακής μετάδοσης οι παραγωγοί απέφυγαν να δείξουν ξανά κάρτα με όνομα Κύπριου αθλητή ή αθλήτριας και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει την Κυριακή…

Το μοναδικό κυπριακό μετάλλλιο ήρθε από την Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία έβαλε στη συλλογή της το 7ο μετάλλιό της από Βαλκανικά Πρωταθλήματα, κατακτώντας το 4ο ασημένιο της στα 100μ., τερματίζοντας 2η με 11.39. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη, στερήθηκε μίας καλύτερης επίδοσης λόγω της εκκίνησης της, ωστόσο αύριο αναμένεται να τρέξει για πρώτη φορά για φέτος κάτω από τα 23 δευτερόλεπτα.

Αυτός που «καιγόταν» περισσότερο για βαθμολογικό κέρδος ήταν ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης στη σφυροβολία, ο οποίος έκανε τεράστια προσπάθεια και ναι μεν πέτυχε την καλύτερη φετινή του βολή με 71,88μ. κατακτώντας σημαντικούς 50 βαθμούς με την 6η θέση, όμως δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 1140 βαθμούς της 30ής θέσης, που εξασφαλίζει πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έτσι, θα πρέπει να περιμένει τις τελικές δηλώσεις, για να δει αν θα υπάρξουν 3-4 αποχωρήσεις και πάρει το εισιτήριο για τη Ρώμη. Στη Σμύρνη, ο Πουρσανίδης μάζεψε 1077 βαθμούς από την επίδοση και άλλους 50 από την 6η θέση (σύνολο 1127, 3η καλύτερη συγκομιδή του) και πλέον ο μέσος όρος του θα ανέβει στους 1133 βαθμούς.Στην πρώτη κυπριακή συμμετοχή της ημέρας, ο Σταύρος Αυγουστίνου έτρεξε πολύ κοντά στην ατομική του επίδοση στα 100μ., τερματίζοντας 5ος στη δεύτερη ημιτελική σειρά σε 10.55 (καλύτερη φετινή, ατομική 10.53) και κατέλαβε συνολικά τη 10η θέση.

Η Καλυψώ Σταύρου δυσκολεύτηκε πολύ στον δυνατό κόντρα άνεμο στην τελική ευθεία των 400μ. με εμπόδια, τερματίζοντας 2η στην πρώτη σειρά σε 1:00.57, που την κατέταξαν στην 11η θέση. Την ίδια θέση (11η) κατέλαβαν στα συνολικά αποτελέσματα των δύο σειρών και οι εκπρόσωποί μας στα 400μ., με τον Παΐσιο Δημητριάδη να ισοφαρίζει την καλύτερη φετινή του επίδοση με 47.73 και την Καλλιόπη Κουντούρη να τρέχει κοντά στη φετινή της σε 55.04.

Στη δισκοβολία γυναικών, η Ανδρονίκη Λαδά κατέλαβε την 5η θέση με 53,19μ. και η Παρασκευή Θρασυβούλου την 7η με 49,89μ. Τέλος, σταθεροποιείται σε βολές πάνω από τα 18 μέτρα ο Πέτρος Μιχαηλίδης, ο οποίος κατέλαβε την 8η θέση στη σφαιροβολία με 18,39μ.