ΑΠΟΗΧΟΣ ΣΤΟ ΣΕΦ ΜΕ 2 ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΡΕΚΟΡ

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου (ή μικρής πίστας) συμμετείχαν συνολικά 13 Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες, εκτός συναγωνισμού, κάνοντας καλή προετοιμασία για το επόμενο διάστημα και τον ανοικτό στίβο.

Από τα αποτελέσματα ξεχωρίζει το 10:00.14 της 18χρονης Αλίσια Σόφι Χάι Φίνις στα 3.000μ., που αποτελεί νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 20 ετών (Νεανίδων), με τη Μερόπη Παναγιώτου να είχε την καλύτερη επίδοση με 10:06.33 από το 2012. Μοναδική προϋπόθεση για να μην ισχύσει το ρεκόρ, είναι να μην αναγνωριστεί ως Κύπρια αυτήν την περίοδο η Φίνις, έχοντας υποβάλει τα απαραίτητα έγγραφα για την απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας.

Σε εξαιρετική κατάσταση δείχνει να βρίσκεται ο Γιώργος Χωραττά, ο οποίος κατέρριψε δύο φορές την ατομική του επίδοση την Κυριακή και έγινε μόλις ο τέταρτος Κύπριος αθλητής που τρέχει τα 200μ. κλειστού κάτω από τα 22 δευτερόλεπτα. Σε ένα αγώνισμα το οποίο δεν υπάρχει πια στις διεθνείς διοργανώσεις, ο αθλητής του Ανδρέα Στεφάνου έτρεξε το πρωί σε 22.10 και το βράδυ σε 21.90, φτάνοντας στην 3η θέση όλων των εποχών στα 200μ., προδιαθέτοντας για πολύ καλούς χρόνους στον ανοικτό στίβο.