Αποκλεισμός 1 έτους για δρομέα που διένυσε απόσταση με αμάξι σε υπερ-μαραθώνιο

Δρομέας που συμμετείχε σε υπερμαραθώνιο 50 μιλίων (80.4672 μέτρων) GB Ultras Manchester, τιμωρήθηκε με έναν χρόνο αποκλεισμό αφού διαπιστώθηκε πως χρησιμοποίησε αυτοκίνητο για να διανύσει κάποια τμήματα της διαδρομής! Η Τζοάσια Ζακρέφσκι από τη Σκωτία, αρχικά τερμάτισε τρίτη στον αγώνα, αλλά ανακαλύφθηκε ότι είχε διανύσει περίπου τέσσερα χιλιόμετρα με αυτοκίνητο της διοργάνωσης.

Η απάτη αποκαλύφθηκε μέσω ελέγχου χρονομέτρησης, αφού παρουσιάστηκε ότι είχε τρέξει περίπου 1600 μέτρα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Η ποινή περιλάμβανε τον αποκλεισμό της για έναν χρόνο από οποιονδήποτε αγώνα της βρετανικής ομοσπονδίας, ενώ το μετάλλιό της αφαιρέθηκε μετά από απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής.

Η Ζακρέφσκι υποστήριξε ότι είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο λόγω τραυματισμού και με την πρόθεση να εγκαταλείψει τον αγώνα. Ωστόσο, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, ανακάλυψε ότι αισθανόταν καλύτερα και επέστρεψε στον αγώνα χωρίς να ενημερώσει τους διοργανωτές. Το γεγονός αυτό παρέλειψε να το αναφέρει, και έτσι η ποινή του αποκλεισμού τέθηκε σε ισχύ.