Απόηχος πανελλήνιου πρωταθλήματος (β’μέρα)
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών επέστρεψε φέτος στη Θεσσαλονίκη και μαζί ο κόσμος στις εξέδρες του Καυτανζογλείου Σταδίου.
Ένα διήμερο δράσης, έντασης και ενδιαφέροντος με τους φίλους του στίβου να απολαμβάνουν την παρουσία των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών μας. Στις εξέδρες του σταδίου βρέθηκαν και τις δύο ημέρες επίλεκτοι αθλητές του ΣΕΓΑΣ από τις ΕΑΣ της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονιάς και Ανατολικής Μακεδονίας Θρακής, που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ορισμένα από τα αθλητικά τους ινδάλματα.
Σήμερα όπως ήταν λογικό την προσοχή τράβηξε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο αθλητής που στο πέρασμα του στα στάδια της χώρας, γίνεται αντικείμενο θαυμασμού μικρών και μεγάλων.
Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι δεν είχε κανένα πρόβλημα να προσθέσει στο ενεργητικό του μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση, αφού ήταν νικητής με άλμα στα 8,32 (2,3), ενώ με κανονικές συνθήκες σημείωσε 8,24 μ. (1,5
O Χρήστος Κοτίτσας (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) ήταν ένα από τα πρόσωπα της δεύτερης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης. Ο πρωταθλητής αναδείχθηκε νικητής στα 800 μ. με 1.47.00 πετυχαίνοντας ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ. Ο αθλητής, ο οποίος άφησε πίσω το 1.48.07, έγινε ο έκτος Έλληνας όλων των εποχών στο αγώνισμα και παράλληλα έδειξε πως είναι θέμα χρόνου να κυνηγήσει γρηγορότερη επίδοση.
Η Βασιλική Χαϊτίδου (ΠΑΟΚ) εκμεταλεύτηκε την…έδρα και την καλή της κατάσταση και έφτασε στην πρώτη της νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών. Η 22χρονη αθλήτρια στην έκτη και τελευταία της προσπάθεια και ενώ βρισκόταν στην δεύτερη θέση, προσγειώιηκε στα 6,47 μ. (2,0) και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.
Η Ελένη Πόλακ αναδείχθηκε νικήτρια στο επί κοντώ με 4,25 μ. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη δεν έκανε την επίδοση που θα ήθελε, αφού στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 4,40 μέτρα. Ο αέρας δημιούργησε προβλήματα στις αθλήτριες, αφού εκτός από την Πόλακ, που δεν κατάφερε να ανέβει ψηλά, ούτε η Νικόλ Κυριακοπούλου, κατάφερε να κάνει καλή εμφάνιση.
Η Μαρία Κάσσου έκανε πολύ καλή εμφάνιση, αφού όχι μόνο αναδείχθηκε για πρώτη φορά νικήτρια στα 5.000 μ. στις γυναίκες, αλλά με 16.22.13 πέτυχε το όριο για Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Κάλι.
Ο Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ) αγωνίστηκε μέσα στο “σπίτι” του και αναδείχθηκε νικητής στο ύψος με 2,19 μ. πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Η Δήμητρα Γναφάκη (ΠΑΟ) ήταν νικήτρια στα 400 μ. εμπ. με 57.35 σε μια κούρσα όπου έτρεξε δίχως τον απαραίτητο συναγωνισμό.Ο Κώστας Νάκος (ΟΣΦΠ) παρότι προέρχεται από δύσκολη χρονιά στη διάρκεια της οποίας έμεινε πίσω, λόγω τραυματισμών, κατάφερε στον κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα να πετύχει το στόχο του. Ο αθλητής τερμάτισε πρώτος στα 400 μ. εμπ. με 51.94 και έφτασε στις επτά νίκες στο πρωτάθλημα.
Ο Γιάννης Γρανιτσιώτης (ΓΟ Γιάννης Παλάσκας) κατάφερε να πετύχει αυτό που κυνήγησε αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια, να βρει μια επίδοση κάτω από τα 21.00 στα 200 μέτρα. Και το πέτυχε στο κορυφαίο εθνικός πρωτάθλημα, αυτό των Ανδρών/Γυναικών, στη Θεσσαλονίκη. Ο 21χρονος σπρίντερ έτρεξε στην πρώτη τελική σειρά των 200 μ. και τερμάτισε σε 20.84 (-2,0) στην πρώτη κούρσα της καριέρας του κάτω από το φράγμα των 21.00.
Η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ) ήταν νικήτρια στα 200 μ. με 23.77, στον πρώτο τίτλο της καριέρας της στη διοργάνωση. Η αθλήτρια παρότι πρόσφατα νόσησε από covid- 19 κι έμεινε εκτός προπονήσεων είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση να τρέξει ακόμη γρηγορότερα.
Η Κατερίνα Κουτλή (ΓΣ Ηλιούπολης) ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο τη συμμετοχή της στη διοργάνωση, αφού κατάφερε να κάνει το νταμπλ. Η αθλήτρια μετά τη νίκη στα 1.500 μ., επικράτησε και στα 800 μ. με 2.12.90. Δεύτερη με 2.13.62 ήταν η Γεωργία Δεσπολάρη (ΓΣ Απόλλων Πύργου) και στην τρίτη η Βασιλεία Σπύρου (Πανιώνιος) με 2.13.86.
Ο Δημήτρης Τσίτσος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) ήταν νικητής στον ακοντισμό με 73,64 μ. και έκανε δύο τις νίκες του στη διοργάνωση. Στα 5.000 μ. νικητής για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ήταν ο Κώστας Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) με 14.12.74.
Leave a Reply