ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΚΟΥΛΙΤΣΕΝΚΟ – ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΡΕΚΟΡ

Ασύλληπτα πράματα από την Έλενα Κουλιτσένκο στον τελικό του κολλεγιακού πρωταθλήματος που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού – η Κύπρια αθλήτρια που σπουδάζει και προπονείται στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια είναι ΧΡΥΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΟΥ NCAA ME NEO ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΡΕΚΟΡ 1.97μ! Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ23 πέρσι βελτίωσε το Παγκύπριο ρεκόρ που πριν μερικές εβδομάδες κατέρριψε, από 1.95μ σε 1.97μ και ολοκλήρωσε μια εξαιρετική σεζόν στο κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Με το εξωπραγματικό 1.97μ η Κουλιτσένκο εξασφαλίζει καθαρά την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες (με όριο) ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύει ότι αν συμμετείχε με την κυπριακή αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης που διεξάγεται αυτές τις μέρες, θα ήταν ανάμεσα στις κορυφαίες και πολύ πιθανόν και στο βάθρο των μεταλλίων!

Η Κύπρια πρωταθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της στα 1.82μ, ύψος που πέρασε με την πρώτη, ενώ στη συνέχεια πέρασε με την δεύτερη τα 1.87. Η Κουλιτσένκο πέρασε με άνετα τα 1.91 και με την τρίτη τα 1.94. Με την πλάτη γυρισμένη στο τοίχο η Κύπρια άλτρια έβγαλε στα 1.97μ, ύψος που πέρασε με την τρίτη προσπάθεια!

Το χρυσό μετάλλιο στο κολλεγιακό μοιράστηκε με την Γκανέζα πρωταθλήτρια Rose YEBOAH με επίσης άλμα στα 1.97 και συνολικά ίδιο πλήθος άκυρων προσπαθειών.