«ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΛΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…ΕΓΩ»

Εμφανώς απογοητευμένος από τις προσπάθειές του ενώ γνωρίζει τις πραγματικές του δυνατότητες ήταν ο Ανδρέας Πανταζής, μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του στο τριπλούν και το ντεμπούτο του σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ο 24χρονος αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είχε μοναδική έγκυρη και καλύτερη προσπάθεια στα 15.36μ, κατέλαβε στην 27η θέση και έμεινε μακριά από τις πραγματικά καλές του επιδόσεις που συνήθως κυμαίνονται άνω των 16 μέτρων (έχει ατομικό ρεκόρ 16.91μ).

Μιλώντας στο Trackfieldcy, ο Ανδρέας Πανταζής ανέφερε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος από τον αγώνα μου σήμερα… Ενώ έρχομαι με μια καλή επίδοση στις μεγάλες διοργανώσεις, πάντα δεν μπορώ να πραγματοποιήσω αντιπροσωπευτικά άλματα για μένα και αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημά μου. Δεν είναι ότι έχω άγχος, αλλά ακόμα και έτσι να είναι δεν μεταφράζεται με αυτόν τον τρόπο το άγχος μου… δεν γίνεται να είμαι τόσο ασταθής. Ξέρω ότι μπορώ να πηδήξω 17 μέτρα αλλά δεν μου βγαίνει και δεν είναι ούτε θέμα τεχνικό, ούτε σωματικό. Πάντα στον αγώνα μου μπαίνω με το σκεπτικό ότι θέλω να δείξω τσαμπουκά, να πηδήξω πιο μακριά από όλους, να μην κρατηθώ καθόλου. Μετά το πρώτο άλμα ο Πομάσκι μου είπε: μην σκοτώνεις το άλμα σου! Αυτό το άλμα δεν είναι εσύ!

Δεν έχω κάτσει να ψάξω βαθύτερα μέσα μου αν είναι θέμα ψυχολογίας αυτό που μου στερεί τις καλές εμφανίσεις στις διοργανώσεις. Κάποτε για μένα το τριπλούν ήταν σαν ένα παιχνίδι… ήταν τόσο εύκολο, ευχάριστο με αυθορμητισμό. Τώρα δεν είναι έτσι και με ενοχλεί που δεν είναι έτσι. Είναι σαν να ξέρεις να κάνεις ποδήλατο και για κάποιον λόγο ξαφνικά να ξεχνάς πως να κάνεις, ενώ γουστάρεις και είσαι καλός σε αυτό».