ΒΡΑΒΕΙΟ «ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ» ΣΤΟΥΣ ΠΑΥΛΟ ΚΟΝΤΙΔΗ ΚΑΙ ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΛΙΤΣΕΝΚΟ

Το βραβείο «Γλαύκος Κληρίδης» που απονέμεται κάθε χρόνο στον καλύτερο αθλητή και την καλύτερη αθλήτρια της χρονιάς στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών, απονεμήθηκε στους Παύλο Κοντίδη και Έλενα Κουλιτσένκο.

Ο Παύλος Κοντίδης το 2023 κατέκτησε την 6η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας στη Χάγη, μία επιτυχία που του εξασφάλισε παράλληλα την Ολυμπιακή κάρτα πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Κατέκτησε επίσης μεταξύ άλλων επιτυχιών την 3η θέση στο Ολυμπιακό Test Event που έγινε στη Μασσαλία, στη θάλασσα και την πόλη διεξαγωγής του αθλήματος στους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ολοκλήρωσε τη χρονιά στην 2η θέση της Παγκόσμιας Κατάταξης

Η Έλενα Κουλιτσένκο σημείωσε εξαιρετικές επιτυχίες στο άλμα εις ύψος στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα. Ήταν 13η στον Παγκόσμιο πρωτάθλημα Γυναικών, και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών. Κατέκτησε επίσης το αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα. Διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Παρίσι.

66