Γεωργαλλίδης: «βρισκόμαστε σε οριακά επίπεδα»

Τριάντα χρόνια στην προεδρία της Τεχνικής Επιτροπής της ΚΟΕΑΣ συμπληρώνει φέτος ο Αντώνης Γεωργαλλίδης, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι τα πάντα που αφορούν την Ομοσπονδία και τις απαιτήσεις που έχει ο κυπριακός στίβος για να διακρίνεται διεθνώς και σταθερά. «Το άθλημα που υπηρετούμε στέκεται σε γερές βάσεις και εμείς όλοι που το υπηρετούμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, πρέπει να νοιώθει περήφανος. Διανύσαμε μεγάλο χρονικό διάστημα και καταφέραμε μέσα από πολλές αντιξοότητες, αντιθέσεις, αντιπαραθέσεις και αντιπαλότητες, να πείσουμε για τα την πραγματική αξία του αθλήματός μας.

Άξιοι συμπαραστάτες στο Τεχνικό μέρος το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ, οι Γυμναστικοί Σύλλογοι και τα εκάστοτε Μέλη της Τεχνικής Επιτροπής. Τους ευχαριστώ όλους για την πλήρη εμπιστοσύνη και την κατανόηση που μας έδειξαν. Το έργο μας δεν είναι εύκολο και από τη στιγμή που οι επιδόσεις συνεχίζουν να έχουν ανοδική πορεία, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Βρισκόμαστε σε οριακά επίπεδα και η ανάγκη περαιτέρω στήριξης είναι δεδομένη. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους και να μην διστάσουν να προχωρήσουν στη λήψη των αναγκαίων αποφάσεων», ήταν κάποια από τα πρώτα λόγια του κ. Γεωργαλλίδη στη Γενική Συνέλευση.

Ακολούθως ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής έκανε ανάλυση για τις αρκετές επιτυχίες που είχε ο κυπριακός στίβος στις διεθνείς διοργανώσεις το 2023, με μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Ανδρών / Γυναικών, στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κάτω των 23 και κάτω των 20 ετών, στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα, στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νεότητας, στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα κάτω των 15 ετών, στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, στην άξια εκπροσώπηση που είχαμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Ο κ. Γεωργαλλίδης έδωσε τα συγχαρητήριά του για άλλη μία φορά σε όλους τους αθλητές και αθλήτριές μας που συνέθεσαν την Εθνική μας Ομάδα και κατάφεραν με τα αποτελέσματά τους και τις εξαιρετικές παρουσίες τους στην Πολωνία, να κρατήσουν την Εθνική μας στη Β΄ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων.

Η επόμενη χρονιά, το 2024, θα είναι Ολυμπιακή Χρονιά, με τον μεγάλο στόχο αρκετών αθλητών και αθλητριών μας να είναι η παρουσία τους στην κορυφαία αυτή αθλητική διοργάνωση. «Είναι χρέος μας και ευθύνη μας να στηρίζουμε τις προσπάθειες των αθλητών μας, παρόλο που το 2023 φεύγει και κανένας σχεδιασμός από μέρους της Πολιτείας και της ΚΟΕ δεν φαίνεται στο ορίζοντα», επισήμανε ο κ. Γεωργαλλίδης.