ΓΛΑΣΚΩΒΗ 2024: ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ… ΤΟΚΙΟ!

Μόλις 29 ημέρες μας χωρίζουν από την πρώτη μεγάλη διοργάνωση του 2024 και συνάμα το υπέρτατο μίτινγκ κλειστού στίβου στον κόσμο. Η Γλασκώβη υποδέχεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στην Emirates Arena, μετά την αντίστοιχη… ευρωπαϊκή “version” το 2019 και τρεις ημέρες γεμάτες αγωνιστική δράση (1-3 Μαρτίου) έρχονται να σηματοδοτήσουν την έναρξη της ολυμπιακής χρονιάς.

Μπορεί η αίγλη του κλειστού στίβου να… υποβαθμίστηκε ελαφρώς με την επίσημη μετονομασία σε “short track”, ωστόσο για τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες του κόσμου τα δεδομένα παραμένουν ίδια και τα παγκόσμια ρεκόρ επαναπροσδιορίζονται. Μέχρι και τις 18 Φεβρουαρίου το παράθυρο πρόκρισης παραμένει ανοικτό για όσους και όσες δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, είτε μέσω ορίου είτε μέσω ranking, με τις καθορισμένες επιδόσεις που δίνουν το πολυπόθητο εισιτήριο να είναι ομολογουμένως άπιαστες κατά περιπτώσεις.

Το ωρολόγιο αγωνιστικό πρόγραμμα για το πρώτο τριήμερο του Μαρτίου είναι ήδη γνωστό και ήδη, το Σάββατο 02/03 τα βλέμματα θα στραφούν πρωί-πρωί στο μήκος ανδρών και τον Μίλτο Τεντόγλου. Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης και Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχει δηλώσει ανοικτά ότι… δεν είναι πρωινός τύπος, έχοντας συνηθίσει σωματικά να αγωνίζεται κυρίως απόγευμα. «Το σώμα μου λειτουργεί διαφορετικά το πρωί. Δεν είμαι πολύ πρωινός τύπος, δεν ξυπνάω νωρίς. Συνήθως όλοι οι αγώνες είναι απόγευμα, σπάνια είναι πρωί, με εξαίρεση κάποιους προκριματικούς, που δεν χρειάζεσαι το μεγάλο άλμα. Δεν συνηθίζει το σώμα μου τον πρωινό αγώνα, όταν αγωνίζομαι το πρωί, το σώμα μου παθαίνει σοκ». Βέβαια… ας θυμηθούμε ότι την τελευταία φορά που ο Μίλτος Τεντόγλου αναγκάστηκε να… βάλει νωρίς ξυπνητήρι για μεγάλη διοργάνωση, ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου στο Τόκιο και έκτοτε εδραιώθηκε στην ελίτ.

Κατερίνα Στεφανίδη, Εμμανουήλ Καραλής, Κώστας Δουβαλίδης, Ελισάβετ Πεσιρίδου και μερικοί ακόμη αθλητές αναμένεται επίσης δώσουν το «παρών» στην Γλασκώβη, καθώς μέχρι και την 18η Φεβρουαρίου θα ανεβάζουν ρυθμούς με συμμετοχές σε διεθνή μίτινγκ, ενώ συμπωματικά το «παράθυρο» πρόκρισης συμπίπτει με το φινάλε του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο ΣΕΦ (17-18/02).

Το πρΟγραμμα του ΠαγκοσμΙου ΠρωταθλΗματος: