ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ

Νέους πανελληνιονίκες σε άνδρες και γυναίκες ανέδειξε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των 10.000 μέτρων που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και με ιδανικές καιρικές συνθήκες στο Δημοτικό Στάδιο του Αιγίου.

Η Νάνσυ Κοκκορού (ΑΠΚ Νεάπολης) και ο Κώστας Σταμούλης (ΓΑΣ Αγρινίου) κέρδισαν τις δύο κούρσες γυναικών και ανδρών αντίστοιχα, με την πρώτη να κερδίζει και την κατηγορία Κ23. Ο Νίκος Σταμούλης, αδερφός του νικητή Κώστα, αναδείχτηκε πρώτος στην κατηγορία Κ23 σε μια κούρσα που εξελίχθηκε σε οικογενειακή υπόθεση.

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ

Στον πρώτο, χρονικά, αγώνα, η 30χρονη Ειρήνη Τσουπάκη του ΓΣ Αμαρουσίου, δεύτερη στον αντίστοιχο περσινό αγώνα στο ίδιο στάδιο, μπήκε μπροστά στην αρχή, με την Κοκκορού να την ακολουθεί κατά πόδας. Σταδιακά τις έπιασε η Ελευθερία Πετρουλάκη (ΓΣ Σπαρτιατικός) και βρέθηκαν τρεις να διεκδικούν τη νίκη. Η Τσουπάκη δεν άντεξε και απέμειναν η Κοκκορού με την Πετρουλάκη, νικήτρια το 2019 να παλεύουν για το χρυσό μετάλλιο. Το εκπληκτικό τελευταίο 200άρι της Κοκκορού τής χάρισε την πρώτη θέση με μεγάλο ατομικό ρεκόρ 36.00.27.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Πετρουλάκη με 36.05.88, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Τσουπάκη με 36.35.04.

Στην κατηγορία Κ23, δεύτερη ήταν η Δέσποινα Γιωτοπούλου (ΝΓΣ Ηρακλής) με 37.45.91 και τρίτη η Αμαλία Κάπουλα (ΓΣ Αναγέννηση Λαμίας) με 37.47.86.

Μετά τον αγώνα η Κοκκορού, που γυμνάζεται με τον Αντώνη Στόικο, δήλωσε: «Η χρονιά έχει ξεκινήσει πολύ καλά για μένα. Έχω δουλέψει πολύ και τα αποτελέσματα φαίνονται, καθώς ήρθε και ένα μεγάλο ατομικό ρεκόρ. Τώρα θέλω κι ένα χρόνο κοντά στα 10.00 στα 3.000 μ. στιπλ, που είναι και το βασικό αγώνισμά μου, και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε ένα διεθνές πρωτάθλημα».

Η Νάνσυ Κοκκoρού πρόσφατα ήταν καλύτερη της κατηγορίας της στον Ημιμαραθώνιο και νικήτρια στα 5 χλμ σε ανώμαλο έδαφος. Έφτασε, έτσι, τις τρεις νίκες στην ηλικία Κ23 στα ισάριθμα πρώτα πρωταθλήματα της χρονιάς.