Εγκαίνια κυπριακής ολυμπιακής βιβλιοθήκης

Τα εγκαίνια της κυπριακής ολυμπιακής βιβλιοθήκης θα πραγματοποιθούν την 1η Νοεμβρίου 2019, από τον Υπουργό Παιδείας.

Μετά από εντατική δουλειά αρκετών μηνών, φτάνει η στιγμή που η Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη θα ανοίξει επίσημα για το αναγνωστικό κοινό! Η Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 στις 18:00 έχει οριστικοποιηθεί ως η ημέρα πραγματοποίησης της τελετής εγκαινίων της Κυπριακής Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης, που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Μέγαρο, έδρα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), στην οποία ασφαλώς υπάγεται η Βιβλιοθήκη.

Τα επίσημα εγκαίνια της Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης θα γίνουν από τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση να είναι παρών σε μια σημαντική στιγμή που συνδέει όλους τους πυλώνες του υπουργείου του, που είναι η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.

Μετά από πολλές δωρεές ιδιωτών και οργανισμών, καθώς και οργάνωσης του ήδη υπάρχοντος υλικού, σήμερα η Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη διαθέτει σχεδόν χίλιους ξεχωριστούς τίτλους βιβλίων, εντύπων, συγγραμμάτων και άλλα. Συγκεντρώνεται επίσης οπτικοακουστικό υλικό.

Στόχος είναι η Κυπριακή Ολυμπιακή Βιβλιοθήκη να αποτελέσει σημαντική πηγή για πανεπιστημιακούς, ερευνητές, μελετητές, εκπαιδευτικούς, φοιτητές, μαθητές κ.λπ. που ασχολούνται με μελέτες και επιστημονικές έρευνες σχετικά με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του αθλητισμού στον τόπο μας.

Στην τελετή εγκαινίων της 1ης Νοεμβρίου, αφού απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, θα γίνει ανάλυση του έργου από τον δρα Χρύσανθο Χρυσάνθου, αποκάλυψη της πλάκας εγκαινίων και το εθιμοτυπικό κόψιμο της κορδέλας από τον Υπουργό στη Βιβλιοθήκη, η οποία στεγάζεται στον 2ο όροφο του Μεγάρου. Παράλληλα, κάποια από τα σπάνια βιβλία της Βιβλιοθήκης θα τοποθετηθούν σε περίοπτη θέση την ημέρα της εκδήλωσης, για να τα απολαύσουν οι προσκεκλημένοι.

Η 1η Νοεμβρίου μπορεί να είναι η πρώτη ημέρα επίσημης λειτουργίας της Βιβλιοθήκης (η οποία θα είναι δανειστική και θα προσφέρει και αναγνωστήριο στο Ολυμπιακό Μέγαρο) όμως οι προσπάθειες εμπλουτισμού της με νέο υλικό θα συνεχίζεται αδιάκοπα. Για το σκοπό αυτό, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα σε αθλητές, προπονητές, παράγοντες, φίλαθλους και συλλέκτες-λάτρεις του αθλητισμού όπως στηρίξουν την προσπάθεια, δωρίζοντας υλικό που διαθέτουν.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στις διευθύνσεις [email protected] και [email protected], καθώς επίσης στο τηλ. 22449880.

Πηγή: ΚΟΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *