Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και η Νεκταρία Παναγή στη Ντόχα

Η πρόκριση για το παγκόσμιο στη Ντόχα δίνεται με όριο (ή ειδικές περιπτώσεις όπως κάτοχοι τίτλων, νικητές D.L) και εν συνεχεία, ο αριθμός-στόχος της διοργάνωσης για κάθε αγώνισμα συμπληρώνεται από τις επόμενες καλύτερες επιδόσεις, με τελευταία ημερομηνία επίτευξης την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου (που μεταξύ άλλων γίνονται τα Σιθώνεια και μερικά μίτινγκς στην νοτιοδυτική Ευρώπη) που είναι τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης.

Τo ranking system που θα ισχύει για Tokyo, τώρα κρίνει μόνο περιπτώσεις ισοπαλίας σε τελευταία διαθέσιμη θέση.

Από κυπριακής πλευράς έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της Νεκταρίας Παναγή στο μήκος, καθώς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει την wild-card για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η Παναγή απέχει μια θέση από τις 32 του μήκους. Ωστόσο, θα ανοίξουν αρκετές θέσεις, ιδίως με την Thiam, αλλά και με αθλήτριες του τριπλούν (ο προκριματικός του μήκους είναι πριν τον τελικό του τριπλούν) και ιδιαίτερα την Ibarguen που είχε πρόσφατα τραυματισμό και παραμένει άγνωστο τι θα κάνει. Επίσης, υπάρχει και το ερωτηματικό με την Spanovic, που αντιμετωπίζει τραυματισμό και ενδεχομένως να μην τα καταφέρει.

TRACKFIELDCY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *