Ελλάδας-Κύπρος Κ18: απόηχος με 8 πρωτιές

Αρκετά καλή παρουσία είχε η εθνική μας ομάδα στίβου, στη συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας κάτω των 18 ετών, στη διάρκεια της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης, η οποία διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στην Αθήνα.

Στα πρώτα 21 αγωνίσματα, που διεξήχθησαν την Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2022, τα δικά μας παιδιά εξασφάλισαν οκτώ (8) πρώτες θέσεις, επτά (7) δεύτερες και 12 τρίτες., με την Ελλάδα να προηγείται με 13 χρυσά, 13 αργυρά και 6 χάλκινα μετάλλια.

Τις πρώτες θέσεις εξασφάλισαν οι κορυφαίοι σφυροβόλοι στον κόσμο, Βαλεντίνα Σάββα και Ιωσήφ Κεσίδης, οι οποίοι έκαναν την τελευταία εμφάνισή τους με τη «μικρή» σφύρα, αφού από το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών ανεβαίνουν κατηγορία.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης κάτω των 18 ετών, Βαλεντίνα Σάββα, με την τρίκιλη σφύρα έριξε, στα 69,77μ. και πλέον θα αφοσιωθεί στις προπονήσεις με την τετράκιλη, στην προετοιμασία της για το Παγκόσμιο της Κολομβίας. Στη δεύτερη θέση ήταν η «χάλκινη» στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό του Ισραήλ, Αιμιλία Κολοκοτρώνη με 65,80μ., η οποία επίσης θα επικεντρωθεί στις προπονήσεις με την τετράκιλη σφύρα, ενόψει του Παγκοσμίου Κ20.

Ο κορυφαίος κάτω των 18 ετών στο Ευρωπαϊκό των Ιεροσολύμων, Ιωσήφ Κεσίδης, ολοκλήρωσε την παρουσία του στους Παίδες, με επίδοση στα 78,42μ. και επίσης θα αφοσιωθεί τις επόμενες ημέρες στις προπονήσεις του με την εξάκιλη σφύρα, για να είναι πανέτοιμος για το Παγκόσμιο Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας, στις πρώτες έξι ημέρες του Αυγούστου. Με αρκετά καλή επίδοση και το χρυσό μετάλλιο έκλεισε την πορεία του ως Παίδας και ο Χρίστος Οικονομίδης, ο οποίος έτρεξε τα 110μ. με εμπόδια σε 13.94.

Το τέταρτο χρυσό μετάλλιο ήρθε, επίσης, στον δρόμο μετ’ εμποδίων, από τη Σταυριάνα Αδάμου με 14.02. Ο Κωνσταντίνος Προκοπίου κέρδισε την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ με 4,40μ., ενώ τις εξαιρετικές προοπτικές της έδειξε για άλλη μία φορά η 13χρονη Μαρίνα Χατζηκώστα, κερδίζοντας τη δισκοβολία με 37,42μ. Ο Ιωάννης Ανδρέου ήταν ο πιο γρήγορος στα 400μ., τερματίζοντας πρώτος σε 49.29.

Ο ασταθής άνεμος, ο οποίος σε κάποιες περιπτώσεις ήταν υπέρ το δέον ευνοϊκός και σε άλλες αρνητικός, προκάλεσε κάποια προβλήματα και στους διοργανωτές, οι οποίοι μπέρδεψαν κάπως τη φορά του ανέμου στις καταγραφές τους στα άλματα. Μπέρδεμα, το οποίο ίσως επηρεάσει και την επίδοση της νικήτριας του τριπλούν, Νικολέττας Χρυσάνθου, η οποία κατέγραψε άλμα στα 12,52μ., χωρίς ωστόσο ένδειξη του ανέμου.

Αν ο άνεμος ήταν σε κανονικές συνθήκες τότε η επίδοση της Χρυσάνθου θα αποτελεί νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 18 ετών (12,51μ. έχει η Πουρίκκου), αν όμως ήταν ευνοϊκός περισσότερο από 2 μέτρα το δευτερόλεπτο, τότε δεν θα μπορέσει να αναγνωριστεί.

Credits: ΚΟΕΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *