ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ!

Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε τη Τρίτη (16/4), το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία, μετά την Τελετή Αφής στον αρχαιολογικό χώρο, μπροστά σε χιλιάδες θεατές, για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, που θα φιλοξενηθούν το καλοκαίρι στο Παρίσι.   

Παρά το γεγονός ότι την Παρασκευή 26/04 η ολυμπιακή φλόγα θα παραδοθεί στους Γάλλους διοργανωτές και το ταξίδι της σε όλη την χώρα ολοκληρώνεται στο Καλλιμάρμαρο με τελευταίο Έλληνα λαμπαδηδρόμο τον Γιάννη Φουντούλη (αρχηγό της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών), οι αντιδράσεις για την έως τώρα πορεία της είναι ξεκάθαρες και βάσιμες.

Πολιτικά πρόσωπα τα οποία μεν δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να φέρουν την Ολυμπιακή φλόγα ως λαμπαδηδρόμοι, βρέθηκαν δε στην θέση που κανονικά βρίσκονται οι αθλητές και Ολυμπιονίκες ανά τα χρόνια. Μάλιστα, αρκετοί διακεκριμένοι αθλητές και αθλήτριες της χώρας μας, με συμμετοχές και διακρίσεις στο υψηλότερο επίπεδο βρέθηκαν αδικαιολόγητα εκτός της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, όταν την ίδια στιγμή βουλευτές και υπουργοί συμμετέχουν στην διαδικασία κατά… προτεραιότητα.

H Νικόλ Κυριακοπούλου και Μάνια Μπικόφ ήταν ανάμεσα στις αθλήτριες, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός της μη επιλογής τους, με την Ελληνίδα επικοντίστρια να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η δύναμη της Ολυμπιακής φλόγας εμπνέει φιλάθλους και αθλητές σε όλο τον κόσμο. Ύψιστη τιμή η μεταφορά της από τους λαμπαδηδρόμους…  που “περιέργως” αυτή την Ολυμπιακή χρονιά η “κλήρωση”… για να συμμετάσχω, δεν κατάφερε να με εντοπίσει παρά το ταπεινό αθλητικό βιογραφικό μου»!

Δεν ήταν όμως οι μόνες αφού αρκετοί αθλητές, ακόμη και ολυμπιονίκες που δεν επιλέχθηκαν στην λαμπαδηδρομία, σχολίασαν ενοχλημένοι το ότι δεν συμπεριλήφθηκαν στην τιμητική αυτή διαδικασία, είτε αφού αιτήθηκαν επίσημα και εγγράφως είτε από απευθείας επιλογή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μάλιστα, η ολυμπιονίκης του Σίδνεϋ το 2000, Ειρήνη Αϊνδηλή (ρυθμική γυμναστική), παραιτήθηκε από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας.