ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ Ο «ΑΕΙΘΑΛΗΣ» ΤΣΙΑΜΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΟΑΚΑ!

Με 16.40μ στο πρώτο άλμα της χρονιάς, αναδείχθηκε νικητής ο «αειθαλής» Δημήτρης Τσιάμης στην προπονητική ημερίδα αλμάτων του ΟΑΚΑ. Μετά από τις εντυπωσιακές προσπάθειες του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος, ο 42χρονος αθλητής του τριπλούν και κάτοχος των Πανελληνίων ρεκόρ σε ανοικτό και κλειστό στίβο πραγματοποίησε εξαιρετικά καλή επίδοση (με 6 διασκελισμούς) δεδομένου φυσικά του χρονικού σημείου της σεζόν, ενώ ο αθλητής Παναγιώτη Μαρκιανίδη θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα στη Σλοβακία. Ο Τσιάμης είχε ακόμη έγκυρες προσπάθειες στα 15,76 μ. και 16,14 μέτρα. Με προπονητική φόρα αγωνίστηκε και ο Ανδρέας Πανταζής, που ήταν δεύτερος με 15,34 μέτρα και τρίτος ο Δημήτρης Μονόπωλης με 15,17 μέτρα.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου ξεπέρασε τα 4,30 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,40 μ., στην προσπάθεια της να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (4,37 μ.). Η Αδαμοπούλου επέστρεψε στην Ελλάδα, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στις ΗΠΑ και πλέον επικεντρώνεται στην προπόνηση της. “Θέλω να βελτιώσω την τεχνική μου και να διεκδικήσει καλύτερες επιδόσεις. Στόχος μου είναι να κυνηγήσω το όριο για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι να βελτιώσω την τεχνική μου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα αγωνιστώ σε μίτινγκ στην Ελβετία και στη συνέχεια στην ημερίδα του ΣΕΦ“, είπε η αθλήτρια. Η νεαρή Αναστασία Μπουμπουλίδη, μία εβδομάδα από τα 4,00 μ. της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τον αγώνα της στα 3,90 μ., ύψος που δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Στο τριπλούν των γυναικών ξεχώρισαν νεαρές αθλήτριες που το καλοκαίρι θα διεκδικήσουν καλές παρουσίες στην κατηγορία Κ18. Νικήτρια του αγώνα ήταν η Ελένη– Νεκταρία Μάμα με 12,47 μ. και δεύτερη ήταν η Δέσποινα Πάσιου με 12,32 μέτρα. Οι δύο αθλήτριες του Δημήτρη Βασιλικού το καλοκαίρι θα διεκδικήσουν συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα ήταν παρούσα στην εγκατάσταση για να παρακολουθήσει και να χειροκροτήσει τις προσπάθειας μικρών και μεγάλων. Εξίσου ζεστό ήταν και το κλίμα που δημιούργησαν αθλητές, αθλήτριες και φίλοι του στίβου, που παρακολούθησαν την ημερίδα. Τους αγώνες διοργάνωσε η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας.