ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΛΕΝΘΙΑ Η ΦΙΛΙΠΠΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την απόφασή της να επιστρέψει στη Βαλένθια πήρε πριν από λίγες ημέρες η Φίλιππα Φωτοπούλου, η οποία τέθηκε ξανά υπό των οδηγιών του Ράφαελ Μπλάνκερ, με τον οποίο συνεργαζόταν από το 2019 έως τον Μάρτιο 2023. Η φετινή χειμερινή περίοδος δεν πήγε όπως την περίμενε και αφού προβληματίστηκε πολύ, η Φωτοπούλου αποφάσισε να επιστρέψει σε κάποιον που τη γνωρίζει αρκετά καλά και να παλέψει το επόμενο διάστημα για την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Από τον Απρίλιο του 2023 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2024, η Φίλιππα Φωτοπούλου συνεργαζόταν με τον ομοσπονδιακό προπονητή μας Φώτη Στεφανή στην Αθήνα, συνεργασία από την οποία πήρε αρκετά πράγματα.

«Δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο από τον κ. Στεφανή. Η συνεργασία μας ήταν πάρα πολύ καλή και με βοήθησε αρκετά. Τον σέβομαι πάρα πολύ και ως άνθρωπο και ως προπονητή και τον ευχαριστώ γι’ αυτά που μου πρόσφερε. Όμως, νιώθω ότι μπορώ για μεγαλύτερα άλματα σε σταθερότητα, τα οποία δεν ήρθαν. Βλέποντας ότι δεν έρχονται τα αποτελέσματα στους αγώνες, προβληματίστηκα αρκετά για το τι πρέπει να κάνω και έπρεπε να πάρω καθαρά μια επαγγελματική απόφαση, χωρίς συναισθηματισμούς. Μετά από αρκετές σκέψεις κι επειδή βρισκόμαστε σε Ολυμπιακή Χρονιά, αποφάσισα να πάρω ένα σίγουρο ρίσκο και να επιστρέψω στη Βαλένθια και στον Ράφαελ Μπλάνκερ, ο οποίος με ξέρει αρκετά καλά και τον ξέρω κι εγώ, παρά να αναζητήσω συνεργασία με κάποιον νέο προπονητή, ο οποίος θα χρειαζόταν χρόνο για να με καταλάβει, κι εγώ ένα δίμηνο περίπου για να προσαρμοστώ. Έτσι, βρίσκομαι ξανά στη Βαλένθια και είμαι χαρούμενη που είμαι εδώ και που με υποδέχθηκε γεμάτος χαρά ο προπονητής μου, ο οποίος μάλιστα μού είχε ήδη έτοιμο πρόγραμμα προπονήσεων. Με τον κ. Μπλάνκερ γνωριζόμαστε πολύ καλά, ξέρω την προπόνησή του, μπήκα αμέσως στο πνεύμα του και εύχομαι πως θα έρθουν και οι μεγάλες επιδόσεις, για να μπορέσω να… ξεκλειδώσω», ήταν κάποια από τα λόγια της Φίλιππας Φωτοπούλου, στη συνομιλία που είχαμε.

Το 2024 είναι πάρα πολύ σημαντική χρονιά για την πρωταθλήτριά μας στο μήκος και κάτοχο του παγκύπριου ρεκόρ στον κλειστό με 6,53μ. και της δεύτερης καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών στον ανοικτό με 6,79μ. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού είναι ο μεγάλος της στόχος, στον οποίο θέλει να φτάσει, αφού πρώτα περάσει επιτυχώς από τη Ρώμη και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στις αρχές Ιουνίου. Για να τα καταφέρει θα πρέπει να έχει αρκετά καλή και σταθερή παρουσία στα διάφορα μίτινγκ, για να ανέβει στην παγκόσμια κατάταξη, κάνοντας την αρχή στο τέλος Απριλίου. «Έχω λάβει μέρος σε σημαντικές διοργανώσεις και στο τελευταίο Ευρωπαϊκό του Μονάχου το 2022 προκρίθηκα στον τελικό και κατέλαβα τη 12η θέση. Για κάθε αθλητή, όμως, που κάνει πρωταθλητισμό, το όνειρό του είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλω να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να βρεθώ το καλοκαίρι στο Παρίσι. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος για φέτος, γι’ αυτό ανυπομονώ να κάνω την προετοιμασία μου και να μπω στους αγώνες, να παλέψω και να διεκδικήσω την πρόκρισή μου και στους Ολυμπιακούς και στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης», μας ανέφερε η Φίλιππα Φωτοπούλου.

Παράλληλα με τις προπονήσεις, η Φίλιππα Φωτοπούλου συνεχίζει αυτήν την περίοδο το… διάβασμα, αφού θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια της δίδυμης αδελφής της, Ολίβιας, κάνοντας Μάστερ και αυτή στην Εμβρυολογία. Η Φίλιππα έχει πτυχίο Χημείας, κλάδος ο οποίος μπορεί να την εισάγει για Μάστερ στην Εμβρυολογία. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2024 θα ολοκληρώσει τα θεωρητικά μαθήματα, τα οποία γίνονται διαδικτυακά και έως τον Απρίλη του 2025 θα κάνει και την πρακτική της στην Ισπανία. Να της ευχηθούμε κάθε επιτυχία και σε αγωνιστικό και σε ακαδημαϊκό επίπεδο.