ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ… ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Ταμπέρι, Φουρλάνι, Τζέικομπς, Σιμονέλι, Ντόσο και δεκάδες ακόμη Ιταλοί και Ιταλίδες σταρ του στίβου δηλώνουν έτοιμοι για το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αθλητικό γεγονός σε μια χρονιά που όλοι αναμένεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για μια θέση στους Ολυμπιακούς. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης έρχεται να αποδείξει – για ακόμη μια φορά – πως οι Ιταλοί είναι σπεσιαλίστες του κλασικού αθλητισμού, ενώ αναμφίβολα θα φροντίσουν για μια μαγική ατμόσφαιρα από τις 7 έως και τις 12 Ιουνίου.

Φυσικά, οι περισσότεροι κάτοχοι των ευρωπαϊκών τίτλων από την διοργάνωση του Μονάχου το 2022 παραμένουν φαβορί, όπως μάλιστα επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο και η συμμετοχή – ρεκόρ, στο τελευταίο μεγάλο ραντεβού πριν το Παρίσι. Μετά τον θρίαμβο της Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό ομάδων τον Ιούνιο του 2023, η παρουσία των διοργανωτών θα είναι αναμενόμενα μεγάλη σε όλα τα αγωνίσματα, στα περισσότερα εκ των οποίων διεκδικούν με αξιώσεις υψηλά πλασαρίσματα και μετάλλια. Ιταλοί και μη… έχουν ήδη ονειρευτεί να πανηγυρίσουν μια νίκη σε ένα από τα ιστορικότερα στάδια της Ευρώπης – Foro Italico – με το πόσο επιβράβευσης για τα ευρωπαϊκά και παγκόσμια ρεκόρ να αγγίζει τις 500.000€ συνολικά για τις κορυφαίες επιδόσεις που πολύ πιθανόν να δούμε.

Ακριβώς 50 χρόνια μετά την τελευταία φορά που το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα φιλοξενήθηκε στην «αγκαλιά των Ιταλών», οι διοργανωτές ξαναφορούν τα… καλά τους και υποδέχονται σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο της τετραετίας, περίπου 1600 αθλητές από 47 χώρες της ηπείρου.

Τέλος, σε αντίθεση με την διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, οι Ιταλοί έχουν μεριμνήσει για τον τερματισμό των 20χλμ και 35χλμ βάδην, να γίνεται εντός σταδίου μπροστά στον κόσμο και με εξαιρετική ατμόσφαιρα, λεπτομέρεια που πρωτίστως «αφορά» την δις-Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.