ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2024 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ!

«Ανακαινίζουμε με γοργότατους ρυθμούς τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στην Παιανία, σε συνεργασία με τη Lamda Development και ίδιους πόρους, οι οποίες μόλις πριν από μερικούς μήνες περιήλθαν στη διοίκηση και διαχείριση του ΟΑΚΑ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης αφού επισκέφθηκε το κλειστό στάδιο της Παιανίας και επέβλεψε την πορεία των έως τώρα εργασιών.

Οι οιωνοί δείχνουν ότι επιτέλους ο ελληνικός κλειστός στίβος θα αποκτήσει το δικό του σπίτι, την δική του στέγη, μετά από δεκαετίας παραχώρησης του ΣΕΦ για την διοργάνωση και διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κάθε χρόνο. Η μάνατζερ του έργου, εκ μέρους της Lamda Development, Αθανασία Αραβανή, διαβεβαίωσε τον υπουργό ότι πριν από το τέλος του έτους «θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε την αθλητική οικογένεια, να ξαναδώσουμε στον στίβο μας το “κλειστό του σπίτι” και να προσφέρουμε σε πολλά άλλα αθλήματα καλύτερες εγκαταστάσεις για προπόνηση».

Ο Υφυπουργός συνέχισε δηλώνοντας:

«Τα δύο κλειστά γυμναστήρια αναβαθμίζονται ενεργειακά, συντηρούνται οι μεταλλικές κατασκευές στις οροφές, αποκαθίστανται οι ζημιές από τους βανδαλισμούς εσωτερικά και εξωτερικά των κτιρίων και δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες πρόσβασης για ΑμεΑ.

Το σύνολο του συγκροτήματος διαθέτει και ξενώνα 16 δωματίων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα φιλοξενίας αθλητών των Εθνικών μας ομάδων.

Παράλληλα με τις εργασίες, για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια, αδειοδοτήθηκε η εγκατάσταση και νομιμοποιήθηκε η όλη κατασκευή.

Επιθεώρησα, μαζί με τον Δήμαρχο Παιανίας, Ισίδωρο Μάδη, την πρόοδο των εργασιών και η μάνατζερ του Έργου, εκ μέρους της Lamda Development, Αθανασία Αραβανή, μας διαβεβαίωσε ότι πριν από το τέλος του έτους θα είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε την αθλητική οικογένεια, να ξαναδώσουμε στον στίβο μας το «κλειστό του σπίτι» και να προσφέρουμε σε πολλά άλλα αθλήματα καλύτερες εγκαταστάσεις για προπόνηση.

Ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής του ΟΑΚΑ, Κωνσταντίνος Χαλιορής, μαζί με στελέχη του Οργανισμού, μας παρουσίασε και τον συνολικό σχεδιασμό για την ανάπλαση, ώστε να προσφέρουμε και στην τοπική κοινωνία χώρους Άθλησης για Όλους (γήπεδο ποδοσφαίρου, ανοικτά μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, πάντελ, στίβος 400μ με ρίψεις και σκάμματα αλμάτων, ανοιχτού θεάτρου για τις ανάγκες εκδηλώσεων του Δήμου Παιανίας κλπ)».