Η ΔΕΣΠΟΛΛΑΡΗ ΚΥΝΗΓΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΕ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Η Γεωργία Δεσπολλάρη εντυπωσίασε το 2023 με τις εμφανίσεις στις εντός και εκτός συνόρων διοργανώσεις στα 800 μέτρα. Με το πείσμα και το δυναμισμό της κατάφερε να φέρει αποτελέσματα που έμοιαζαν δύσκολα και να κατακτήσει μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο Έσπο. Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά τη χρονιά κι έχει δείξει πως είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Η χρονιά έχει ξεκινήσει πολύ καλά. Η τακτική στον κλειστό στίβο είναι πιο δύσκολη. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένη, να μην αφήνεις τις αντιπάλους σου να σου φύγουν. Η εμπειρία παίζει μεγάλο ρόλο. Θέλεις πολλούς αγώνες για να μπορέσεις να έχεις τον απόλυτο έλεγχο. Αυτός είναι και ο λόγος που έχω μπει στον κλειστό και κάνω αρκετούς αγώνες. Στην ουσία χτίζουμε για το καλοκαίρι“, είπε η αθλήτρια που στη διάρκεια του 2023 κατάφερε να εκμεταλλευτεί και ένα άλλο στοιχείο του χαρακτήρα της, τον δυναμισμό στη διάρκεια μιας κούρσα. “Ο τσαμπουκάς είναι πολύ χρήσιμος στα 800 μ. δεν πρέπει να φοβάσαι, ωστόσο δεν πρέπει να παρασυρθείς. Πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό για να πάρεις τις σωστές αποφάσεις“, σχολίασε. Η Δεσπολλάρη έχει κάνει ήδη τέσσερις κούρσες στη σεζόν, με καλύτερο αποτέλεσμα το 2.05.88 και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει άλλες τρεις. “Έχω μπροστά μου τρεις ακόμη αγώνες, στους οποίους θα διεκδικήσω το ατομικό ρεκόρ. Θα τρέξω στο Βαλκανικό, έπειτα στο μίτινγκ του Βελιγραδίου στις 13/2 και φυσικά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού“.

Η αθλήτρια πραγματοποίησε φέτος την πρώτη της προετοιμασία στη Νότιο Αφρική. “Ήταν η πρώτη φορά, που πραγματοποίησα αυτού του επιπέδου την προετοιμασία και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη. Οι εγκαταστάσεις, ο καιρός, τα άλλα γκρουπ που έκαναν εκεί προετοιμασία δημιούργησαν εξαιρετικές συνθήκες. Βγήκε μεγάλος όγκος δουλειάς στη Ν. Αφρική. Όταν βρίσκεσαι σε τέτοια μέρη αποκτάς πολλές εικόνες, παράλληλα διαπιστώνεις ότι δεν υστερείς σε σχέση με αθλητές και αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις για να πετύχεις είναι να δουλέψεις σωστά στις κατάλληλες συνθήκες. Ιδιαίτερα στα αγωνίσματα μας, η προετοιμασία στο υψόμετρο παίζει καθοριστικό ρόλο“, είπε.

Αναφορικά με τους στόχους της στη θερινή σεζόν, σχολίασε: “Έχω υψηλές προσδοκίες για το καλοκαίρι. Αν είμαι καλά θεωρώ πως μπορώ να προσεγγίσω επιδόσεις κάτω από το 2.01. Χρόνους που σου δίνουν το δικαίωμα να ξεχωρίζεις και να είσαι ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες. Θέλω να γίνω αθλήτρια υψηλού επιπέδου. Ο μεγάλος μου στόχος για το 2024 είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης. Στο πρόγραμμα μας είναι να κάνουμε κι άλλη προετοιμασία στο υψόμετρο ενόψει των αγώνων ανοιχτού στίβου”.