Η επιστολή της Ολυμπιακής Ομάδας προς τον Υπουργό Υγείας

Οι 10 από τους 11 αθλητές μας οι οποίοι εξασφάλισαν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μέσω επιστολής τους στον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, ζητάνε αναθεώρηση των μέτρων της Κυβέρνησης που πάρθηκαν για να διασπαστεί η αλυσίδα της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Μέσω αυτής, τους απευθύνεται παράκληση ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και ο Υπουργός Υγείας μαζί με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, τον ΚΟΑ και την ΚΟΕ, όπου επίσης κοινοποιήθηκε η επιστολή, όλοι μαζί να συνδράμουν προς την ικανοποίηση των αιτημάτων των αθλητών.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ο.Α. θα διεξάγονταν τον ερχόμενο Καλοκαίρι, ωστόσο αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η οποία εξαπλώθηκε σε όλον τον πλανήτη και μεταφέρθηκαν για το 2021.

Η ιστοσελίδα μας κατέχει την επιστολή και την παραθέτει αυτούσια:

«Έντιμε κύριε Υπουργέ,

Θέμα: Αίτημα Ολυμπιακής ομάδας Κύπρου

Καταρχήν ως αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας ως σύνολο κατανοούμε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και ότι αυτό που προέχει τώρα είναι η διασφάλιση της υγείας όλων μας.

Επικοινωνούμε μαζί σας με αφορμή την παράταση των περιοριστικών μέτρων πέραν της 13ης Απριλίου 2020. Πρόσφατα επικοινώνησε με το Υπουργείο σας η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή με μια λίστα από αθλητές (Ολυμπιακή και Προολυμπιακή ομάδα) ζητώντας να τους παραχωρηθεί κατ’ εξαίρεση άδεια να προπονούνται. Μεσολάβησε η αναβολή των Ολυμπιακών αγώνων για το 2021 και η απάντηση ήταν αρνητική.

Σας παρακαλούμε όπως αναθεωρήσετε την θέση σας, έστω μόνο για τους αθλητές που έχουμε ήδη εξασφαλίσει την Ολυμπιακή πρόκριση , λαμβάνοντας υπόψη τα ακόλουθα:

1) Πρόκειται για μόνο 10 άτομα (ο 11ος -Παύλος Κοντίδης- βρίσκεται στην Κροατία)

2) Είμαστε αθλητές με Ολυμπιακή πρόκριση. Αρκετοί από εμάς δεν εξασκούμε κάποιο άλλο επάγγελμα, είμαστε “επαγγελματίες” αθλητές, με παγκόσμιες διακρίσεις, οπότε αυτό μας διαφοροποιεί από οποιαδήποτε άλλο σύνολο αθλητών που μπορεί να αντιδράσουν με την εξαίρεση σας αυτή.

3) Είμαστε αθλητές ΑΤΟΜΙΚΩΝ αθλημάτων , που σημαίνει ότι μπορούμε να προπονούμαστε μόνοι μας , με την παρουσία μόνο του προπονητή μας. Σχεδόν ο κάθε ένας από εμάς προπονείται σε εντελώς διαφορετικό χώρο από τον άλλο, αφού κάνουμε διαφορετικά αθλήματα.

4) Όπως και άλλα επαγγέλματα, ή επιχειρήσεις, ή ακόμα και εργοτάξια μπορούν ακόμη να λειτουργούν, ζητούμε να μπορούμε και εμείς να δουλεύουμε, τηρώντας πάντα τα μέτρα που ισχύουν για όλες τις δουλειές, όπως κανόνες υγιεινής, περιορισμός ατόμων σε ένα χώρο και τήρηση αποστάσεων.

5) Ναι μεν μπορεί κάποιος να κάνει γυμναστική στο σπίτι, αλλά η πραγματικότητα για τους πιο πολλούς από εμάς είναι ότι αυτό δεν είναι αρκετό ούτε καν για να συντηρήσουμε την αγωνιστική μας κατάσταση. Οι Ολυμπιακοί αγώνες αναβλήθηκαν για ένα χρόνο , αλλά η προετοιμασία για ένα αθλητή δεν γίνεται τους τελευταίους μήνες.

Η διάκρισή μας και κατ’ επέκταση η διάκριση της χώρας μας στους Ολυμπιακούς αγώνες απαιτεί συστηματική και μεθοδική δουλειά. Όλοι όσοι υπογράφουμε αυτή την επιστολή είμαστε διατεθειμένοι να την κάνουμε στο έπακρο των ικανοτήτων μας. Ζητούμε απλά να μας επιτρέψετε να το κάνουμε.

Με εκτίμηση,

Οι αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου

Ελένη Αρτυματά – Στίβος
Μάριος Γεωργίου – Ενόργανη Γυμναστική
Άντρη Ελευθερίου – Σκοποβολή
Ανδρέας Καριόλου – Ιστιοπλοΐα
Δημήτρης Κωνσταντίνου – Σκοποβολή
Αντρέας Μακρής – Σκοποβολή
Μαριλένα Μακρή – Ιστιοπλοΐα
Απόστολος Παρέλλης – Στίβος
Μίλαν Τραϊκοβιτς – Στίβος
Άντρια Χριστοφόρου – Ποδηλασία».

Πηγή: goal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *