(ΚΑΙ) ΝΥΦΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗΣ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Διπλασιάζονται οι ελληνικές συμμετοχές στο διεθνές μιτινγκ του Ντουμπάει, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 03/05.

Πέρα από τις Ραφάελλα Σπανουδάκη και Κορίνα Πολίτη στο μίτινγκ θα μετέχουν οι Γιάννης Νυφαντόπουλος και Γιάννης Καριοφύλλης.

Ο Νυφαντόπουλος θα διεκδικήσει, από νωρίς στη σεζόν, να τρέξει μια κούρσα ανάλογη των δυνατοτήτων του, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Στους διασυλλογικούς αγώνες της Κρήτης έκανε ένα πέρασμα και σαν σε προπόνηση τερμάτισε σε 10.60. Στο Ντουμπάι θα κυνηγήσει μια δυνατή κούρσα. Ο αθλητής θα τρέξει σκυτάλη στα Δρόμεια και έπειτα θα δώσει το «παρών» στο μίτινγκ που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ στις 19 Μαΐου. Στο πρόγραμμα του είναι να αγωνιστεί και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Σμύρνης, στον τελευταίο του αγώνα πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ο 33χρονος το χειμώνα βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ στα 60 μ. με 6.68, ενώ η καλύτερη επίδοσή του στα 100 μ. είναι 10.28 από το 2022. Στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης στοχεύει σε μια καλή παρουσία τόσο στα 100 μ. όσο και με τη σκυτάλη 4Χ100 μέτρα.

Ο Γιάννης Καριοφύλλης ήταν η ευχάριστη έκπληξη της περσινής περιόδου, αφού κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση των 200 μ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και έφτασε το ατομικό του ρεκόρ στα 20.70. Ο αθλητής του Θύμου Βέργου θα ανοίξει τη χρονιά στο Ντουμπάι, μετά το προπονητικό πέρασμα την περασμένη εβδομάδα στους διασυλλογικούς αγώνες. Μεγάλος του στόχος είναι η συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.