Καραλής «εναντίον» Λίσεκ για την πρώτη μάχη της νέας χρονιάς στο Τορούν

Απέναντι στον Πολωνό Πρωταθλητή και φίλο του – Piotr Lisek καθώς και στον Sondre Guttormsen από την Νορβηγία, θα βρεθεί ο Έλληνας επικοντιστής Εμμανουήλ Καραλής στο πρώτο μίτινγκ του νέου έτους – ORLEN Copernicus Cup, το τέταρτο Gold meeting της περιοδείας World Athletics Indoor Tour του 2024, στο Τορούν της Πολωνίας, στις 6 Φεβρουαρίου.

Οι τρεις τους ανανεώσαν ουσιαστικά το ραντεβού τους μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού τον περασμένο Μάρτιο στην Κωνσταντινούπολη, όπου ο Guttormsen είχε κατακτήσει το χρυσό, ενώ Λίσεκ και Καραλής μοιράστηκαν το ασημένιο και την 2η θέση στο βάθρο.

Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ (5.86μ), γιος και αθλητής του Χάρη Καραλή που έφτασε μια ανάσα από το Ολυμπιακό βάθρο το 2021, έχει δύο άξιους ευρωπαίους αντιπάλους με παγκόσμια μετάλλια και ατομικά ρεκόρ στο 6.00-6.02μ.

Συνολικά, 60 διοργανώσεις περιλαμβάνονται στο καλεντάρι της περιοδείας World Athletics Indoor Tour του 2024, μεταξύ των οποίων επτά Gold μίτινγκ, σε μια χρονιά που ο κλειστός θα κορυφωθεί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Γλασκώβη.

Άλλοι αθλητές που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί για τη φετινή περιοδεία είναι οι: Noah Lyles, Jake Wightman και Gabby Thomas, οι οποίοι θα αγωνιστούν στην Βοστόνη στις 4 Φεβρουαρίου, και οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Mondo Duplantis και Gudaf Tsegay, που θα αγωνιστούν στην Αστάνα στις 27 Ιανουαρίου.