Κι όμως είναι αλήθεια! Ο Άγγελος Μαντζουράνης είναι ο νέος κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ εφήβων!

Εξέπληξε τους πάντες στο μίτινγκ “Minnesota City Classic” όπου φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο της πόλης, ο Άγγελος Μαντζουράνης, με τον Έλληνα αθλητή του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου να καταρρίπτει το παγκόσμιο ρεκόρ Κ20 στην ρίψη οργάνου 35lbs (περίπου 16 κιλά)! 

Στην πρώτη του χρονιά ως σπουδαστής του University ως Minnesota, ο Άγγελος Μαντζουράνης δείχνει πως με κατάλληλες συνθήκες μπορεί να καταφέρει μεγάλες επιδόσεις, ενώ με το 22.31μ που σημείωσε την περασμένη Κυριακή, καταρρίπτει την καλύτερη επίδοση σε επίπεδο κόσμου και κατηγορίας – όπου ανήκε στον Brent Fairbanks (ΗΠΑ) με 22.16μ!

Σε απόλυτη συνεννόηση με τον Έλληνα ομοσπονδιακό τεχνικό και έχοντας ως συνοδοιπόρο του στο ακαδημαϊκό ταξίδι στις ΗΠΑ, τον – επίσης αθλητή της Εθνικής ομάδας – Κωνσταντίνο Ζάλτο, ο 19χρονος Άγγελος Μαντζουράνης έρχεται να συνεχίσει και να επιβεβαιώσει περήφανα την παράδοση των ελληνικών ρίψεων.

Επίσης, ο 23χρονος Κωνσταντίνος Ζάλτος αγωνίστηκε επίσης στο μίτινγκ “Minnesota City Classic” του Πανεπιστημίου του (ρίψη οργάνου 35 lbs), ολοκληρώνοντας ικανοποιημένος τον αγώνα με τρεις βολές πάνω από τα 23μ (23.21μ και 23.22μ) και ρεκόρ σταδίου και 2η καλύτερη επίδοση σε ελληνικό επίπεδο.

*Αξίζει να σημειωθεί πως το αγώνισμα της ρίψης οργάνου (weight throw) δεν αναγνωρίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία, ωστόσο είναι ευρέως διαδεδομένο στις ΗΠΑ.