Κορυφαίοι της χρονιάς: Βαλεντίνα Σάββα – Ιωσήφ Κεσίδης

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Βαλεντίνα Σάββα και ο Ιωσήφ Κεσίδης αναδείχθηκαν ως οι κορυφαίοι μαθητές – αθλητές στον στίβο, αφού κατέγραψαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο 2023!

Το βράδυ της Πέμπτης, 21 Δεκεμβρίου 2023, στην κατάμεστη αίθουσα του Σιακόλειου Εκπαιδευτικού Κέντρου Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ) στη Λευκωσία, η ΚΟΕΑΣ παρέδωσε τις επιταγές – επιβράβευσης στους μαθητές – αθλητές οι οποίοι διακρίθηκαν με τις επιδόσεις και τα αποτελέσματά τους στη χρονιά. Παράλληλα τίμησε και το παρελθόν, βραβεύοντας 10 πρώην αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι είχαν διακριθεί πριν από 50 χρόνια, όταν ήταν κι οι ίδιοι μαθητές.

Στο 2023 η Βαλεντίνα Σάββα και ο Ιωσήφ Κεσίδης ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική πορεία τους στο Λύκειο, αποφοιτώντας από τα Αθλητικά Σχολεία της Λάρνακας και της Πάφου αντίστοιχα. Στον τελευταίο χρόνο ως μαθητές – αθλητές, στα 18 τους χρόνια, και οι δυο τους κατάφεραν και πάλι να καταγράψουν τις κορυφαίες επιδόσεις στον ΚΟΣΜΟ στη σφυροβολία, στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 20 ετών!!! Παράλληλα, η Σάββα κατέρριψε πέντε φορές το παγκύπριο ρεκόρ νεανίδων, ανεβάζοντάς το στα 67,73μ. και ο Κεσίδης τρεις φορές το παγκύπριο ρεκόρ εφήβων με την ανδρική σφύρα, φτάνοντάς το στα 71,43μ. Από τις πολύ σημαντικές επιτυχίες που είχαν και στο 2023, η κορυφαία τους καταγράφηκε στα Ιεροσόλυμα και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, με τη Βαλεντίνα Σάββα να αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια Ευρώπης, κάνοντας το «ντάμπολ», καθώς στο 2022 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό Κ18! Ο Ιωσήφ Κεσίδης, μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Κ18, κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ20! Ήταν ακόμη μία χρονιά επιβεβαίωσης του σπουδαίου ταλέντου που διαθέτουν και τα δύο παιδιά και πλέον επικεντρώνονται στο αγωνιστικό 2024, στο οποίο βασικός στόχος είναι το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Περού. Το βράδυ της Πέμπτης (21/12) και τα δύο παιδιά πήραν τον «μποναμά» τους για τα φετινά Χριστούγεννα, αφού η χρηματική επιβράβευση από την ΚΟΕΑΣ ήταν η μεγαλύτερη. Συγχαρητήρια αξίζουν και οι προπονητές τους, Γιώργος Αρέστης και Πανίκος Χαραλάμπους, οι οποίοι οδήγησαν τα δύο παιδιά στην κορυφή του κόσμου και τα διατηρούν εκεί την τελευταία τριετία.