ΜΑΖΕΨΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ 10 ΝΕΑΡΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ Ο ΚΟΝΤΙΔΗΣ

Στην παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Ολυμπιονίκης μας Παύλος Κοντίδης διοργάνωσε Gala Dinner την Παρασκευή (02/02) στη Λεμεσό, για ενίσχυση του προγράμματος Αθλητικής Ευθύνης #TowardsParis. Μέσα από το πρόγραμμα, που ήρθε ως συνέχεια του επιτυχημένου #TowardsTokyo που είχε παρουσιαστεί το 2019, ο Κοντίδης ενισχύει οικονομικά και όχι μόνο νεαρούς συναθλητές του στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς και Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Την πρωτοβουλία του Παύλου Κοντίδη στήριξαν οικονομικά με την παρουσία τους ο επιχειρηματικός και ο αθλητικός κόσμος όπως και οι χορηγοί του. Δημοπρατήθηκαν αντικείμενα μεγάλης συναισθηματικής και ιστορικής αξίας, όπως οι επίσημες φανέλες του Κοντίδη από τους τέσσερις προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και το πανί με το οποίο κέρδισε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2022.

Τρεις νέες προσθήκες

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ότι στο πρόγραμμα #TowardsParis εντάσσονται τρεις ακόμα αθλητές: Γιάννης Αντωνίου (Τζούντο), Νατάσσα Λάππα (Ιστιοπλοΐα) και Πέτρος Χριστοδουλίδης (Τζούντο) ενώ από το 2023 ανήκουν στο πρόγραμμα οι Νικόλας Αντωνίου (Κολύμβηση), Ανδρέας Δουλάππας (Παρα-Τρίαθλο), Αναστασία Ελευθερίου (Σκοποβολή), Αλέξανδρος Ζησιμίδης (Κωπηλασία), Μαριλένα Μακρή (Ιστιοπλοΐα), Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι (Τζούντο) και Ευάγγελος Χαραλάμπους (Τάεκβοντο). Στο πρόγραμμα εντάσσονται κατόπιν αίτησης αθλητές έως 30 χρόνων που δεν ανήκουν στην κατηγορία «Α» του Σχεδιασμού του ΚΟΑ.

«Στηρίζουμε την πρωτοβουλία #TowardsParis»

Κατά το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Η παρουσία μου, πέρα από ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης εκ μέρους της κυπριακής Πολιτείας προς τον Παύλο Κοντίδη που μας κάνει συνεχώς περήφανους, στόχο έχει να στηρίξει την πρωτοβουλία #TowardsParis. Ο Παύλος Κοντίδης αξιοποιεί τη δημοτικότητά του, που κέρδισε με κόπους και μόχθους, με πάρα πολλές θυσίες για να στηρίξει οικονομικά συναθλητές του. Δεν αποτελεί μόνο αθλητικό πρότυπο για μας και για τους συναθλητές του, αλλά προχωρεί στο να τους στηρίζει οικονομικά για να πετύχουν τα όνειρά τους». Σε άλλο σημείο ο κ. Χριστοδουλίδης, απευθυνόμενος στον Κοντίδη, ανέφερε: «εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, της κυπριακής Πολιτείας σε συγχαίρω προσωπικά για τις επιδόσεις και το ήθος σου. Και έχει σημασία για μένα διότι γνωρίζω την ιστορία σου πριν να σε γνωρίσω εσένα. Συγχαίρω την οικογένειά σου, διότι ξέρω πολύ καλά τι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια».

«Γίνετε σύμμαχος αυτών των παιδιών»

Στις δηλώσεις του ο Παύλος Κοντίδης σημείωσε: «στην καριέρα είχα την τύχη να ζήσω μεγάλες στιγμές δόξας και ένας σημαντικός λόγος ήταν ότι πάντα είχα δίπλα μου συμμάχους, άτομα που με στήριζαν, είτε ήταν η οικογένεια, η σύζυγος μου, οι χορηγοί μου, ο προπονητές και οι συνεργάτες μου. Έτσι σας καλώ απόψε να γίνεται οι σύμμαχοι αυτών των δέκα νεαρών αθλητών και να τους βοηθήσετε να κυνηγήσουν τα όνειρα τους».

Έτσι προέκυψε η ιδέα…

Σε άλλο σημείο ο Κοντίδης, μοιράστηκε με τους καλεσμένους το πως προέκυψε η ιδέα του #TowardsTokyo που εξελίχθηκε σε #TowardsParis. «Ήταν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο όταν η ΟΠΑΠ Κύπρου μου έδωσε €30.000 για να τα αξιοποιήσω για έναν κοινωφελή σκοπό. Σκεφτόμουν ιδρύματα, οργανισμούς, αλλά κάτι δεν μου καθόταν καλά. Μετά σκέφτηκα να τα δώσω σε αθλητές. Έδωσα από €5.000 σε έξι αθλητές. Ανάμεσά τους ήταν ο Τράικοβιτς και ο Παρέλλης, δύο παιδιά που όχι μόνο πήγαν στο Ρίο το 2016 αλλά έφτασαν μέχρι την έβδομη και όγδοη θέση, αντίστοιχα. Είδα ότι η υποστήριξη έπιασε τόπο και ενόψει των Αγώνων στο Τόκυο αποφασίσαμε με την ομάδα μου να δώσουμε συνέχεια»