Μεταφορά της βαλκανικής ομοσπονδίας από Βουλγαρία σε Σερβία

Πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, το Συνέδριο των Βαλκανικών Ομοσπονδιών Στίβου, στο οποίο συμμετείχαν 45 εκπρόσωποι 19 χωρών. Την ΚΟΕΑΣ εκπροσώπησαν ο γενικός διευθυντής Αντώνης Γεωργαλλίδης και ο γενικός γραμματέας Κυριάκος Μιχαήλ. 

Ο γενικός γραμματέας Πρέντραγκ Μομίροβιτς παρουσίασε την ετήσια έκθεση για τις διοργανώσεις της Βαλκανικής Ομοσπονδίας στο 2023 και κατέθεσε τις προτάσεις για τροποποιήσεις στους Κανονισμούς, που αφορούν τις επόμενες διοργανώσεις, όπως τον περιορισμό στις συμμετοχές, αλλά και τον επωμισμό του κόστους των συμμετοχών από τις οικείες Ομοσπονδίες και όχι αποκλειστικά από τη διοργανώτρια χώρα.

Προτάσεις οι οποίες εγκρίθηκαν από το Συνέδριο. Ακολούθως, ο νομικός σύμβουλος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Γιόβαν Καντάρ, παρουσίασε τις αλλαγές στο νέο Καταστατικό της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, το οποίο και υπερψήφισαν οι 16 από τις 19 παρευρισκόμενες Ομοσπονδίες – μέλη. Επίσης, ο κ. Καντάρ παρουσίασε τη νέα ιστοσελίδα της Βαλκανικής Ομοσπονδίας (balkanathletics.org), καθώς και το νέο λογότυπο, τα οποία εγκρίθηκαν. Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Σλοβενικής Ομοσπονδίας Στίβου Πρίμοζ Φέγκους, έγινε το νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Βαλκανικής Ομοσπονδίας. Να σημειώσουμε ότι πλέον η έδρα της Βαλκανικής Ομοσπονδίας έχει μεταφερθεί από τη Βουλγαρία στη Σερβία.