Με αιχμή του δόρατος την Κάλια στη Βουδαπέστη

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης, έστω και ετεροχρονισμένα (ήταν προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2020) ανοίγει τις πύλες του, στη Βουδαπέστη (17 – 23 Μαΐου), τη Δευτέρα. Ο λόγος καθυστέρησης –τι άλλο;- η πανδημία του κορωνοϊού, που συνεχίζει να ταλαιπωρεί και να απειλεί ολόκληρο τον πλανήτη.

Η χώρα μας θα πάρει μέρος στη διοργάνωση με τέσσερις αθλητές: Κάλια Αντωνίου (50μ., 100μ., 200μ. ελεύθερο), Νικόλα Αντωνίου (50μ., 100μ., 200μ. ελεύθερο), Φίλιππο Ιακωβίδη (50μ., 100μ. ύπτιο) και Τρυφωνα Χατζηχριστοφόρου (50μ., 100μ. ύπτιο).  Η Κάλια Αντωνίου είναι η μόνη αθλήτρια η οποία έχει ξανασυμμετάσχει σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (το 2018 στην Γλασκόβη). Οι προσδοκίες της εθνικής μας ομάδας για αυτούς τους αγώνες είναι μεγάλες αφού η Κάλια βρίσκετε σε άριστη κατάσταση και έχει πολλές πιθανότητες για πρόκριση σε τελικό στα 50μ. και 100μ. ελεύθερο. Η αποστολή βρίσκεται ήδη στη Βουδαπέστη, την ποία συνόδευσαν στην Ουγγαρία οι προπονητές Σταύρος Μιχαηλίδης και Γιώργος Μυλωνάς.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι το κορυφαίο γεγονός στην Ευρώπη όπου μεγάλα ονόματα  παγκόσμιας εμβέλειας από 51 χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή. Είναι η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή κολυμβητική διοργάνωση από το 2019 όπου οι αθλητές θα ριχτούν στην μάχη των μεταλλίων αλλά και για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2021, αφού η διοργάνωση αποτελεί αγώνα πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς.

Το μόνο που θα λείπει από τους αγώνες είναι η ατμόσφαιρα στο Duna Arena, που θα δημιουργούσαν οι θεατές του αθλήματος αφού φέτος λόγο της πανδημίας οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς θεατές. Για να προστατευθούν οι αθλητές από την πανδημία οι αγώνες θα γίνουν με την μέθοδο του bubble όπου οι αθλητές θα προβούν σε πολλαπλά τεστ κορωνοϊού πριν και κατά την διάρκεια των αγώνων και δεν θα τους επιτρέπετε να μετακινούνται εκτός των ξενοδοχείων και των χώρων των αγώνων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *