Με ούριο άνεμο για το μετάλλιο!

Η μεγαλύτερη ημέρα του Παύλου Κοντίδη στους 32ουςΟλυμπιακούς Αγώνες έφτασε.

Το απόγευμα της Κυριακής (1/8/21, στις 14:33 (08:33 το πρωί για Κύπρο), στην πίστα της Ενοσίμα, ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου θα επιδιώξει να κερδίσει το δεύτερο μετάλλιο του σε Ολυμπιακούς.

Η κούρσα μεταλλίων θα κρίνει τα δύο από τα τρία μετάλλια, καθώς το χρυσό το έχει ήδη κατακτήσει ο Αυστραλός Ματ Γουέρν. Ο Κοντίδης θα μπει στην τελευταία κούρσα των Λέιζερ από την τέταρτη θέση, ξέροντας πάρα πολύ καλά το τι πρέπει να κάνει και αναμένεται να δώσει και πάλι τον καλύτερό του εαυτό για να τα καταφέρει.

Μπροστά από τον πρωταθλητή μας, που έχει 76 βαθμούς ποινής, βρίσκονται στη δεύτερη θέση ο Νορβηγός Χέρμαν Τόμασγκααρντ με 71 βαθμούς ποινής και στην τρίτη ο Κροάτης Τόντσι Στιπάνοβιτς με 74 βαθμούς ποινής. Η κούρσα μεταλλίων δίνει διπλούς βαθμούς, δηλαδή ο πρώτος θα πάρει δύο βαθμούς ποινής, ο δεύτερος τέσσερις, ο τρίτος έξι, μέχρι να φτάσουμε στον τελευταίο που θα χρεωθεί με 20 βαθμούς ποινής. Συνεπώς, ο στόχος για τον Κοντίδη είναι ξεκάθαρος.

Να βρεθεί τουλάχιστον τρεις θέσεις πάνω από τον Νορβηγό και μία από τον Κροάτη για να πάρει το ασημένιο μετάλλιο ή τουλάχιστον να πετύχει ένα από τα δύο για το χάλκινο. Κι αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα βρεθεί σε χαμηλές θέσεις και θα δώσει δικαίωμα σε κάποιους που ακολουθούν να μαζέψουν καλούς βαθμούς.

Τα δεδομένα είναι αυτά, όμως μέσα στα νερά του Ειρηνικού, στον κόλπο Σαγκάμι τα πράγματα αναμένονται αρκετά δύσκολα. Ο Παύλος Κοντίδης θα πρέπει να κάνει από νωρίς την επίθεσή του, να ακολουθήσει την τακτική του, να μην επιτρέψει στους αντιπάλους του να τον κλείσουν και να ευχηθούμε να φυσήξει ούριος άνεμος, αυτός που θα δώσει τη δυνατότητα στον πρωταθλητή μας, να καταφέρει να φτάσει στην κατάκτηση του δεύτερου Ολυμπιακού μεταλλίου στην καριέρα του.

Credits: Αργύρης Αργυρού ΕΑΚ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *