ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΠΟΥΡΤΣΑ!

Η Μαρία Πούρτσα που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο Τσέμνιτς της Γερμανίας θα αγωνίζεται πλέον με την Ελλάδα. 

Η 28χρονη άλτρια του τριπλούν που έχει πατέρα από την Ελλάδα και μητέρα από τη Βουλγαρία είχε κάνει αίτημα προκειμένου να μπορεί να εκπροσωπεί τη χώρα μας στις διεθνείς διοργανώσεις, το οποίο και έγινε δεκτό. 

Είναι μεγάλη τιμή για εμένα! Ελπίζω να μπορέσω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε πολλές διοργανώσεις”, είπε η Πούρτσα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 19η θέση του ranking της World Athletics για την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το ατομικό της ρεκόρ στον ανοιχτό στίβο είναι στα 14,11 μ. από το 2021 και στον κλειστό στα 13,84 μ. από το 2023, ενώ έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλήτρια Γερμανίας.  

Γεννήθηκα στη Γερμανία και μεγάλωσα στην πόλη Τσέμνιτς που είναι κοντά στη Δρέσδη. Ξεκίνησα τον στίβο στα 6 μου χρόνια. Ήμουν καλή στο μήκος και στα εμπόδια και στα 16 μου χρόνια ξεκίνησα το τριπλούν”, τόνισε η άλτρια του τριπλούν και συνέχισε: “Στην Ελλάδα έρχομαι συχνά έχω συγγενείς και φίλους. Ο μπαμπάς μου είναι από τον Άγιο Αθανάσιο της Πέλλας και πηγαίνω συχνά στη Θεσσαλονίκη και στη Χαλκιδική”. 

Στόχος για τη χειμερινή περίοδο είναι να μπορέσει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη. Προκειμένου να το πετύχει αυτό έχει προγραμματίσει μια σειρά από αγώνες που ξεκινούν στις 27 Ιανουαρίου στο μίτινγκ του Τσέμνιτς, συνεχίζει στις 2 Φεβρουαρίου στο Έρφουρτ και στις 17 του ίδιου μήνα θα αγωνιστεί στο Γερμανικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. 

Στη συνέχεια η Μαρία Πούρτσα θα βρεθεί στην Ελλάδα όπου θα κάνει προετοιμασία από τις 11 έως τις 22 Μαρτίου στο Ηράκλειο της Κρήτης.