ΜΕ 2 ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΝΕΩΝ

Με δύο αθλητές, στο αγώνισμα της δισκοβολίας, θα εκπροσωπηθεί ο κυπριακός στίβος στους Μεσογειακούς Αγώνες κάτω των 23 ετών, οι οποίοι θα διεξαχθούν το σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου 2024, στην πόλη Ισμαϊλία της Αιγύπτου.

Ο Κυριάκος Γενεθλή και ο Μάριος Μακρής θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ακόμα έναν διεθνή αγώνα, μετά την περσινή παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, όπου προκρίθηκαν και οι δυο στον τελικό.

Για τον Κυριάκο Γενεθλή θα είναι, επίσης, σημαντικός ο ανταγωνισμός σε πιο ψηλό επίπεδο, αφού τον Αύγουστο θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών στο Περού. Ο αθλητής του Μιχάλη Ποχάνη πάει με αισιοδοξία στην Αίγυπτο, αφού ήδη φέτος σημείωσε νέα ατομική επίδοση με τον αντρικό δίσκο στα 52,81μ.

Λίγο πιο δύσκολη είναι η φετινή χρονιά για τον Μάριο Μακρή, καθώς μετακόμισε υποχρεωτικά στη Λευκωσία για σπουδές και έτσι την προπόνηση του ανέλαβε ο Κυριάκος Βασιλειάδης, έχοντας ωστόσο επικοινωνία και με τον προπονητή του Πιέρο Τσιήσιο. Ο 20χρονος αθλητής μας, με ατομική επίδοση 52,37μ., προσπαθεί ακόμα να προσαρμοστεί, όμως πιστεύει ότι θα αρχίσει σιγά – σιγά να ρίχνει μεγάλες βολές.

Συνοδός προπονητής της αποστολής μας, η οποία αναχωρεί για το Κάιρο το απόγευμα της Παρασκευής (17/5), είναι ο Μιχάλης Ποχάνης, ο οποίος είναι αισιόδοξος για την καλή παρουσία και των δύο αθλητών μας. «Με βάση τις λίστες συμμετοχής στο αγώνισμα της δισκοβολίας ανδρών δεν αγωνίζονται αρκετοί αθλητές και είναι περίπου όλοι στο ίδιο επίπεδο. Έτσι, θα διεξαχθεί απευθείας τελικός, στον οποίο ελπίζουμε ότι και τα δύο παιδιά θα ρίξουν μακριά και θα καταφέρουν να κερδίσουν κάποιο μετάλλιο. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η ατομική βελτίωση και αν αυτή συνοδευτεί με μετάλλιο θα είναι καλοδεχούμενο», μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Μιχάλης Ποχάνης. Να αναφέρουμε ότι ο τελικός της δισκοβολίας ανδρών είναι ορισμένος να διεξαχθεί το Σάββατο 18 Μαΐου, στις 18:35 το απόγευμα.