Μινσκ 2019: πειράματα με πειραματόζωα τους αθλητές – TRACKFIELDCY

Λίγες ώρες πριν την δεύτερη μέρα των Ευρωπαικών αγώνων στίβου στο Μινσκ, οι φίλαθλοι του κλασικού αθλητισμού, αναρωτιούνται ποιος είναι ο λόγος υπάρξης των αγώνων.

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που προκύπτουν από τον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων, καθώς πέρα από το εμπορικό κομμάτι και τους διαφημιστικούς σκόπους, οι αγώνες δεν ευνοούν, ούτε στην επίτευξη επιδόσεων, ούτε στην πρόκληση θεάματος.

Το βασικότερο ερώτημα προκύπτει από το γεγονός ότι σε μία διοργάνωση, όπου ο/η έκαστος/η αθλητής/ρια χαρίζει πόντους στην εθνική του ομάδα με σκοπό την πρόκριση της τελευταίας στην επόμενη φάση, εμφανίζεται και το ζήτημα των μεταλλίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μετάλλια δόθηκαν στα προκριματικά σε αθλητές που σημείωσαν τις μεγαλύτερες επιδόσεις αλλά διαφορετικές ώρες και σε διαφορετικούς αγώνες από τους αντιπάλους τους!! Ταυτόχρονα, στην ημιτελική φάση δεν υπάρχουν μετάλλια, ενώ στην τελική φαίνεται ότι θα δοθούν άλλα μετάλλια.

Ταυτόχρονα, ένα από το κίνητρα για τη συμμετοχή στους αγώνες είναι η κατηγορία στην οποία εμπίπτει η διοργάνωση, η οποία δίνει αρκετούς βαθμούς στο ρανκινγκ λιστ. Σύμφωνοι. Ωστόσο, πέρα από τα 100μ, τα 100 και 110 με εμπόδια, σε ποιο άλλο αγώνισμα δίνεται η ευκαιρία στους αθλητές/ριες να σημειώσουν επιδόσεις; Στο ύψος και στο μήκος μήπως; όπου οι αθλητές έχουν head to head μία προσπάθεια να ξεπεράσουν την προσπάθεια του αντιπάλου, και υπάρχει ο φόβος της άκυρης προσπάθειας;  Αφού αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι αθλητές, είτε να τοποθετούν τον πύχη χαμήλα, είτε να πατούν αρκετά πίσω από την βαλβίδα.

Μπορεί η εν λόγω διοργάνωση να είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα και να προσδίδει μία διαφορετικότητα στο χώρο του στίβου, ενώ ταυτόχρονα μπορει να δίνει και την ευκαιρία σε νεαρούς/ες να μετέχουν σε μια μεγάλη διοργάνωση, ωστόσο, πρόκειται για πειράματα με πειραματόζωα αθλητές που στοχεύουν να βρεθούν σε μεγάλες διοργανώσεις και αναλώνονται σε τέτοιου είδους διαδικασίες.

Αν ο σκοπός της διοργάνωσης είναι να ψυχαγωγήσει και να διασκεδάσει το φίλαθλο κοινό, τότε ίσως και να το έχει πετύχει. Βέβαια, με τον λάθος τρόπο..

TRACKFIELCY

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *