«Μπράβο μου, όλα αντίθετα – ένα τίποτα σήμερα, το πιο χαλαρό μου»

Ένας και μοναδικός Μίλτος Τεντόγλου στο προκριματικό αγώνα του μήκους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Press: Savvas Evangelides

Photo: Anastasia Karekla

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του μήκους χρειάστηκε και τρίτο άλμα στον προκριματικό αγώνα, καθώς στο πρώτο άλμα ήταν άκυρο για πολύ λίγο, ενώ το δεύτερο πάτησε πολύ πίσω και προσγειώθηκε στα 7.95μ. με τον τελικό να κλείνει στα 8μ.: «Στόχος ήταν να κάνω μόνο ένα άλμα για να μην χάσω καθόλου ενέργεια, καθώς είχε πολύ ζέστη μέσα και υπήρχε και καθυστέρηση λόγω του προκριματικού. Έκανα ακριβώς το αντίθετο. Μπράβο μου. Έκανα τρία άλματα (γέλια)».

«Στο πρώτο άλμα ήμουν όντως άκυρος αλλά παραξενεύτηκα. Πολύ περίεργο για μένα, γιατί εγώ δεν κάνω τόσο εύκολα άκυρα άλματα. Στο προκριματικό δεν κάνω εύκολα».

Αναφορικά με δήλωση που είχε κάνει παλαιότερα ότι δεν τον ενοχλούν τα άκυρα άλματα:«Στον τελικό συμβαίνει αυτό. Τώρα αύριο θέλω το πρώτο άλμα να ναι άκυρο. Θα χαρώ. Γιατί όταν κάνεις άκυρο, σημαίνει ότι μπήκες στο άλμα βρήκες το φόρα σου. Έτρεξες όπως ήθελες και πάτησες εκεί που ήθελες. Αν είναι άκυρο πας λίγο πίσω και το βρήκες».

Για τους υπόλοιπους και το μεγάλο άλμα του Pinnock: «Όλοι είναι πολύ καλοί. Πέρασαν με την τρίτη προσπάθεια αρκετοί. Δεν τον περίμενα η αλήθεια. Απίστευτο άλμα.Πιστεύω μπορώ και εγώ να το κάνω. Τα μετάλλια θα κλείσουν 8.45 και το χρυσό 8.60. Μπορώ να το κάνω πιστεύω. Ας το κάνω και ας μην κερδίσω. Το σημερινό 8.25 ήταν ένα τίποτα. Το πιο χαλαρό που μπορώ. Το βρίσα κιόλας στο τέλος».