Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Ιάπωνα!

Ο Ιάπωνας Eiki Takakashi πέτυχε χθές, Σάββατο (14/11), νέα καλύτερη επίδοση στον κόσμο στα 10,000 μέτρα βάδην στο Juntendo University Long Distance μίτινγκ στο Inzai με 37:25.21. Η επίδοση του είναι κατά μισό λεπτό καλύτερη από την προηγούμενη στο εν λόγω αγώνισμα.

Σε έναν υψηλού επιπέδου αγώνα, ο Takahashi κατάφερε να ανταπεξέλθει στις πιέσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της κούρσας από τον χρυσό Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2018 στα 20,000 μέτρα βάδην, Koki Ikeda, ο οποίος ολοκλήρωσε τελικά στη δεύτερη θέση με επίδοση 37:25.90.

Ο Yuta Koga, χάλκινος νικητής στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα, τερμάτισε τρίτος με χρόνο 37:35.00. Και οι τρείς άντρες σημείωσαν επιδόσεις καλύτερες από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, που τέθηκε 12 χρόνια πριν, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, από τον Ισπανό Francisco Javier Fernandez, που κατέκτησε μάλιστα το ασημένιο μετάλλιο στην Αθήνα.

Μέχρι χθές, μόλις τρείς αθλητές στην ιστορία είχαν ολοκλήρώσει την απόσταση σε κάτω από 38 λέπτα, ενώ ο αριθμός αυτός έχει πλέον διπλασιαστεί με τις επιδόσεις που σημείωσαν οι νικητές του εν λόγω αγώνα. Να σημειωθεί ότι και ο τεταρτος αθλητής, έτρεξε την απόσταση σε 38:23.95, επίδοση που συγκαταλέγεται στις 20 κορυφαίες στο αγώνισμα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *