Νεκταρία Παναγή: «περιμένω εκπλήξεις από αουτσάιντερ στο παγκόσμιο»

Μέσα σε λίγες ημέρες η Νεκταρία Παναγή πέρασε από την παγωνιά (του αποκλεισμού) στη ζέστη της επικείμενης συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019.

Η Κύπρια πρωταθλήτρια μας, μολονότι είναι στις 32 αθλήτριες με τις καλύτερες φετινές επιδόσεις στον κόσμο στο άλμα εις μήκος, και είχε δικαίωμα (βάσει των κανονισμών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητισμού-IAAF) να προσκληθεί στη «γιορτή» της Ντόχα, δεν έλαβε πρόσκληση.

Τελικά, η Παναγή έλαβε την πολυπόθητη πρόσκληση και θ’αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και μιλά για το πώς βίωσε την όλη διαδικασία:

«Δεν με διακατείχε απογοήτευση όταν, αρχικώς, δεν έλαβα την πρόσκληση, αλλά θυμός. Γιατί υπάρχει ο κανονισμός, βάσει του οποίου έπρεπε να πάω στην Ντόχα, ήμουν (είμαι) στις 32 καλύτερες αθλήτριες του μήκους. Η αλήθεια είναι ότι, ο προπονητής μου, Γιώργος Σκέντερ, με ενθάρρυνε, πίστευε ακράδαντα ότι, θα τηρηθούν οι κανονισμοί από την IAAF και τους διοργανωτές».

Η Νεκταρία νιώθει πλέον απελευθερωμένη από το όποιο βάρος και αγωνία των τελευταίων ημερών και τονίζει:

«Η πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν εξαρχής ο φετινός μου στόχος. Δουλέψαμε πολύ με τον προπονητή μου για να πετύχουμε. Ευτυχώς, δικαιωθήκαμε και οι δύο. Χαίρομαι που θα εκπροσωπήσω την Κύπρο για δεύτερη φορά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση».

Στο προηγούμενο Παγκόσμιο στο Λονδίνο, η Παναγή είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός, με αξιοπρεπή εμφάνιση, αν και της έλειψε λίγο η τύχη:

«Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2017, αναδείχθηκα 15η και έχασα στις λεπτομέρειες την πρόκριση στον τελικό (σημ. συντ.: πήδηξε 6,43μ. και η 12η προκρίθηκε με 6,46μ.). Οπωσδήποτε, σκέπτομαι το βήμα παραπάνω στη Ντόχα, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται».

Η μακρά διάρκεια της σεζόν και οι ιδιαιτερότητες της, δεν πτοούν την Νεκταρία, η οποία σχολίασε:

«Θέλω να είμαι έτοιμη για τον αγώνα, θέλω να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Πάνω σε αυτή τη βάση δουλέψαμε και δουλεύουμε. Κάναμε τον κατάλληλο προγραμματισμό για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, η οποία είναι μεγάλης διάρκειας και έχουμε το Παγκόσμιο σε ασυνήθιστη εποχή, ουσιαστικώς Οκτώβριο μήνα. Οι συνθήκες στην Ντόχα θα είναι πολύ ιδιαίτερες, γεγονός που θα φέρει, πιστεύω, εκπλήξεις και ίσως έτσι να ευνοηθούν πολλά αουτσάιντερ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *