ΝΕΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ Κ18 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΑΔΗ!

Μόλις μια εβδομάδα άντεξε το πανελλήνιο ρεκόρ στη σφαιροβολία γυναικών Κ18. Η Αναστασία Ανδρεάδη το Σάββατο (30/3) στο αναπτυξιακό κύπελλο ρίψεων που έγινε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά είχε καλύτερη βολή στα 17,76 μ. επίδοση που είναι καλύτερη από τα 17,51 μ. που είχε σημειώσει η Μαρία Ραφαηλίδου πριν από μια εβδομάδα στις Σέρρες. 

Η Ανδρεάδη ξεκίνησε τον αγώνα της με 16,97 μ., ακολούθησε η βολή στα 17,76 μ., είχε μια ακόμη στα 17,35 μ., ακολούθησαν δύο άκυρες και ολοκλήρωσε με 16,45 μέτρα. 

Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Ήταν ένας πολύ καλός αγώνας. Μετά το Πανελλήνιο ρεκόρ κυνήγησα κάτι παραπάνω. Δε βγήκε. Δεν πειράζει. Από εδώ και στο εξής θέλω μεγαλύτερες βολές και τέτοιους αγώνες με μεγάλα μέτρα”, τόνισε η αθλήτρια που προπονείται με τον Τάκη Ανυφαντή και συνέχισε: “Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς. Δεν λέω πολλά πράγματα, να είμαστε καλά και βλέπουμε”. 

Αναφερόμενη στον συναγωνισμό που υπάρχει με τη Μαρία Ραφαηλίδου είπε: “Ο συναγωνισμός βοηθάει γιατί η μια τραβάει την άλλη και ανεβάζουμε και το επίπεδο του αγωνίσματος στην Ελλάδα. Να είμαστε καλά και να πάμε καλά και οι δύο”. 

Πολύ καλός αγώνας έγινε και στη σφυροβολία γυναικών Κ18 με τρεις αθλήτριες να αφήνουν καλές εντυπώσεις για τη συνέχεια. Νικήτρια αναδείχθηκε η Φωτεινή Βερβαινιωτη με 57,42μ. επίδοση που είναι καλύτερη από το όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18. Η αθλήτρια του Κώστα Δρακοπούλου είχε ακόμη βολές στα 55,23μ. , 52,47μ., 54,03μ. και 54,29 μ. και 53,81 μέτρα. Πολύ κοντά στο όριο για την ίδια διοργάνωση βρέθηκε και η Ιωάννα Πετεινάρη, που έστειλε τη σφύρα στην τρίτη της προσπάθεια στα 56,85μ. (Όριο 57,00μ.) και βελτίωσε το ρεκόρ της. Η τριάδα στο αγώνισμα έκλεισε με την Αλεξάνδρα Τσερνοβα με 53,95 μέτρα.

Οι αγώνες είναι σε εξέλιξη και γίνονται με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητικών της κατηγορίας Κ16 και Κ18. 

Δείτε αποτελέσματα από το αναπτυξιακό κύπελλο ρίψεων.