Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για Ντόχα – TRACKFIELDCY

Δεδομένου ότι τα ημερολόγια ανοίγουν για να εγκαινιάσουν το νέο έτος μαζί τους  έχει ξεκινήσει και η αντίστροφη μέτρηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου της Ντόχα.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου είναι ένα από τα τρία παγκόσμια αθλητικά γεγονότα που διοργανώνονται για το τρέχον έτος. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα IAAF Aarhus 2019 θα διεξαχθεί στις 30 Μαρτίου και έξι εβδομάδες αργότερα, στις 11-12 Μαΐου, η Ιαπωνία θα φιλοξενήσει τις παγκόσμιες σκυταλοδρομίες στην Yokohama.

Το Παγκόσμιο Πρωταθλήμα, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 6 Οκτωβρίου, θα συγκεντρώσεί περίπου 2000 αθλητές από περισσότερες από 200 χώρες, καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια αθλητικά γεγονότα του έτους.

Ειδικά ελκυστικά πάκετα για τους θεατές

Η προπώληση των εισιτηριών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου ξεκίνησε τον Νοέμβριο με έντονες πωλήσεις στην Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ντόχα, θα ανακοινώσει τον Φεβρουάριο λεπτομέρειες σχετικά με τα ειδικά πακέτα ταξιδίων και καταλυμάτω. Θα αποκαλύψουν, επίσης, τη μασκότ τους,  και θα ξεκινήσουν τα σχολικό πρόγραμματα και θα ξεκινήσου να προβάλλουν το πρόγραμμά τους για να προσκελκύσουν εθελοντές.

Πριν από τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου, το στάδιο Khalifa στο Aspire Park της Ντόχα θα διοργανώσει τη συνάντηση της IAAF Diamond League τον Μάιο και το πρωτάθλημα της Ασίας τον Απρίλιο, τα οποία θα είναι το επίσημα δοκιμαστικά γεγονότα για το Παγκόσμιο Πρωταθλήμα Στίβου.

Καθώς οι προετοιμασίες επιταχύνουν, η Οργανωτική Επιτροπή της Ντόχα, όρισε τον Pierce O’Callaghan, ως Διευθυντή να επιβλέπει και να παρακολουθεί το συνολικό σχεδιασμό και την ετοιμότητα και να διασφαλίζει την αποτελεσματική υλοποίηση των βασικών ορόσημων μεταξύ της IAAF και της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής.

Ο O’Callaghan, ο οποίος ήταν διευθυντής επιχειρήσεων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  του Λονδίνου 2017, αναλαμβάνει τη θέση του αυτό το μήνα και θα περάσει χρόνο τόσο στη Ντόχα όσο και στο Μονακό για να εξασφαλίσει την επιτυχή παράδοση του κύριου γεγονότος του IAAF.

“Είμαστε ευτυχείς που ο Pierce δέχτηκε αυτή την κρίσιμη θέση στο επιχειρησιακό μας προγραμματισμό”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής και ο Αντιπρόεδρος της IAA, Dahlan Al Hamad. Η εμπειρία του στον προγραμματισμό και την παράδοση λειτουργικών στοιχείων των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  του Λονδίνου το 2017, θα είναι ανεκτίμητη τόσο στην τοπική οργανωτική επιτροπή όσο και στην IAAF, καθώς προχωράμε για να διεξάγουμε το καλύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα του IAAF. Η ομάδα μου και εγώ ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του.”

Είναι η πρώτη φορά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου διεξάγεται στη Μέση Ανατολή και η πέμπτη φορά που διοργανώνεται το γεγονός σε ασιατικό έδαφος. Οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου θα επιστρέψουν στην Ασία μόλις 10 μήνες αργότερα, καθώς θα συγκεντρωθούν στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους 2019, οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου θα αγωνιστούν σε διάφορες ετήσιες διοργανώσεις όπως η IAAF Diamond League, η IAAF World Challenge, η IAAF World Indoor Tour, οι αγώνες IAAF Label, οι IAAF Combined Events Challenge, το IAAF Hammer Throw Challenge.

Photo credits: Karim Jaafar

Πηγή: www.iaaf.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *