ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΣΚΥΤΑΛΕΣ 4×100μ

Οι βάσεις των εθνικών μας ομάδων 4Χ100 μ. Ανδρών και Γυναικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης θα μπουν στις προπονητικές συγκεντρώσεις, που θα γίνουν στη διάρκεια των επόμενων δύο μηνών. Η αρχή θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, από την Τετάρτη (20/3) έως την Τρίτη (26/3) όπου θα φιλοξενηθεί το πρώτο καμπ σκυταλοδρομιών.

Η Ομοσπονδία, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος στοχεύει στις προπονητικές συγκεντρώσεις μέσα από τις οποίες θα προκύψουν ικανά σχήματα έτοιμα να ανταποκριθούν σε κάθε συνθήκη.

Η κοινή δουλειά δε θα φέρει μόνο τα αγωνιστικά αποτελέσματα, που θα δώσουν τη δυνατότητα στις ομάδες να διακριθούν στη διοργάνωση, αλλά θα δυναμώσουν και τους δεσμούς των μελών των ομάδων. Η χώρα μας διαθέτει αυτή τη στιγμή σπρίντερ, που θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν καλές παρουσίες στο κορυφαίο γεγονός της Ηπείρου, αλλά και τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς του Παρισιού.

Η Ελλάδα στην περασμένη διοργάνωση, το 2022 στο Μόναχο, κατέλαβε την 10η θέση στους Άνδρες με 39.11 και την 13η στις Γυναίκες με 44.58.

Οι εθνικές μας ομάδας ξεκινούν το χτίσιμο τους για το Ευρωπαϊκό της Ρώμης στο καμπ του Αγίου Κοσμά. Τα αποτελέσματα της κοινής δουλειάς τα προηγούμενα χρόνια φάνηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Περιμένουμε πως κάτι ανάλογο θα γίνει και φέτος. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την επιτυχία αυτών των ομάδων πέραν της συνεργασίας και της ομαδικής δουλειάς“, τόνισε ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Χρήστος Μελέτογλου.

Την προπονητική καθοδήγηση του καμπ θα έχουν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Χρήστος ΚατσίκαςΠερικλής Χατζηαναστασιάδης Κώστας Βογιατζάκης, ο σύμβουλος σκυταλοδρομιών Δημήτρης Ευαγγελόπουλος και η συντονίστρια του τομέα ταχυτήτων και σκυταλοδρομίας, Ιωάννα Σιώμου.

Αναλυτικά οι αθλητές και αθλήτριες, που θα συμμετάσχουν στο καμπ

Άνδρες: Γιάννης Νυφαντόπουλος, Σωτήρης Γκαραγκάνης, Θοδωρής Βροντινός, Γιάννης Βοσκόπουλος, Βασίλης Μυριανθόπουλος, Βασίλης Παπαμαργαρίτης, Γιάννης Γρανιτσιώτης, Γιάννης Καριοφύλλης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Λάμπρος Βολίκας, Ορέστης Χάιδας, Παναγιώτης Τριβιζάς

Γυναίκες: Ραφαέλα Σπανουδάκη, Άρτεμις Αναστασίου, Δήμητρα Τσουκαλά, Ελισάβετ Πεσιρίδου, Μαρία Γάτου, Εβελίνα Άνθη, Στέλλα Μιχαηλίδου, Άννα Μπάρτζου.