Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ, Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ, ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ TURNING POINT ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πανηγύρισε τα 10 συνεχόμενα χρόνια της σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών.

Ο λόγος για την Κατερίνα Στεφανίδη, την Ελληνίδα βασίλισσα του επικοντώ, που κρέμασε το 5ο μετάλλιο της στην διοργάνωση, πετυχαίνοντας συνάμα με άλμα στα 4.73μ, το ολυμπιακό όριο.

Η αθλήτρια του Μιτς Κριέρ ψάχνει καιρό αυτό το άλμα, για να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση της σε μεγάλες διοργανώσεις και να κάνει μια νέα αρχή μετά την δύσκολη τελευταία διετία. Η Στεφανίδη που αγωνίστηκε με πόνο στο αγώνα, πανηγύρισε με την ψυχή της και με δάκρυα στα μάτια αυτό το μετάλλιο, καθώς η σημερινή της εμφάνιση αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας να βρεθεί ξανά σε ελίτ επίπεδο και ανταγωνιστική.

Η κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στο αγώνισμα με 4.91μ μπήκε βουρκωμένη στη μεικτή ζώνη, μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της:

«Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα μετάλλια που έχω φέρει. Οι συναθλήτριές μου πάντα με θεωρούν φαβορί ακόμα κι αν έρθω με 4.20μ. Αισθάνθηκα πάρα πολύ το σεβασμό τους, αλλά εγώ δεν ήρθα με την ίδια άνεση και σιγουριά. Δεν ξέρω τι έχω μέσα στο μυαλό μου στα πρωταθλήματα και λειτουργώ καλύτερα. Κρατάω ότι έκανα ένα αγώνα με πολύ πόνο στο πόδι, κάτι που στο παρελθόν έχω αποτύχει πολλές φορές να κάνω. Αυτό το 4.73, ήταν πολύ παραπάνω, αν είμαι υγιής και με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι ένα καλό μπουστάρισμα».

Για το αν περιμένε αυτό το μετάλλιο και αν πίστεψε κάποια στιγμή στον αγώνα ακόμη και στο χρυσό: «Δεν μπορώ να πω ότι το περίμενα αυτό το μετάλλιο. Τουλάχιστον με τον τρόπο που ήρθε, δεν περίμενα με τον τρόπο που περιμένα και τα υπόλοιπα 4. Ήξερα ότι πήγε καλά η προπόνηση αλλά οι άλλες αθλήτριες είχαν δείξει επίσης πολύ καλά στοιχεία. Αναφορικά με το χρυσό, δεν καθησυχάστηκα, περίμενα την Αγγλίδα. Βέβαια, και η Μόσερ είναι μια αθλήτρια, η οποία ανταποκρίνεται στην πίεση και στους μεγάλους αγώνες»

Αναφορικά με το αν ση σημερινή εμφάνιση είναι μια λύτρωση: «Ναι, σίγουρα. Θέλω αυτή να ναι αρχή για να ακολουθήσουν μεγαλύτερα άλματα. Στους αγώνες έχω κακή αίσθηση των αλμάτων. Σήμερα για παράδειγμα στα 4.83 ένιωθα ότι ήμουν πολύ μακρυά, ενώ όταν το είδα μετά ήταν ένα καλό άλμα. Αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο για να το πιστέψεις για την επόμενη προσπάθεια. Σιγά, σιγά. Σήμερα, ήταν το turning point».