Ο ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟ ΣΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ

Ο τελικός των 10.000 ανδρών δεν είχε την ίδια κατάληξη με τις προηγούμενες τέσσερις διοργανώσεις. Το σερί του Μάριου Αναγνώστου διακόπηκε με εμφατικό τρόπο από τον Κώστα Σταμούλη, ο οποίος με έναν εκπληκτικό αγώνα και τρέχοντας μόνος του σχεδόν τη μισή απόσταση, έκοψε πρώτος το νήμα με νέο ατομικό ρεκόρ 29.20.97.

Δεύτερος και πρώτος στην κατηγορία Κ23 ήταν ο αδερφός του Νίκος με 29.33.17

Οι δύο αθλητές του ΓΑΣ Αγρινίου που προπονούνται υπό τις οδηγίες του Μπάμπη Ποσονίδη, άφησαν στην τρίτη θέση τον Μάριο Αναγνώστου (ΓΣ Αναγέννησης Λαμίας) που τερμάτισε σε 29.58.66.

Στις κατηγορία Κ23, το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Παναγιώτης Γιαννάτης (ΝΓΣ Ηρακλής)  με 30.50.79 και το χάλκινο ο Γιώργος Κύρτσης (ΓΑΣ Αγρινίου) με χρόνο 31.39.75.

«Είχαμε σχεδιάσει να πάμε μαζί για όσο αντέξουμε» είπε μετά τον αγώνα ο Νίκος Σταμούλης και συμπλήρωσε ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από το πώς εξελίσσεται η χρόνια. Ο αδερφός του Κώστας και θριαμβευτής του αγώνα συμπλήρωσε:

«Είχα προετοιμαστεί για να τρέξω γρήγορα σε αυτόν τον αγώνα, κάτω από το ρεκόρ μου. Βοήθησαν πολύ και οι ιδανικές καιρικές συνθήκες. Είναι εφικτή μια επίδοση κάτω από τα 29 λεπτά σε κούρσα με συναγωνισμό» δήλωσε ο νικητής του αγώνα.

Στο στάδιο βρέθηκε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ οργανωτική εκπρόσωπος του πρωταθλήματος ήταν η Α’ Ειδική Γραμματέας του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, Βούλα Παχατουρίδου.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παρακολούθησε και ο αντιπρόεδρος της Balkan Athletics και ολυμπιονίκης του ύψους Λάμπρος Παπακώστας ο οποίος έκανε απονομές στους μικρούς μαθητές και φωτογραφήθηκε μαζί τους.