ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Το πρώτο αγώνισμα στο πλαίσιο του 105ου Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ανδρών και 67ου Γυναικών, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024. Στους δρόμους του Στροβόλου θα διεξαχθεί ο Παγκύπριος Ημιμαραθώνιος Ανδρών / Γυναικών, ο οποίος φέτος είναι ανοικτός και σε ανεξάρτητες συμμετοχές, μη εγγεγραμμένων αθλητών στα μητρώα της ΚΟΕΑΣ. Οι δρομείς των μεγάλων αποστάσεων θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν τα 21,0975 χιλιόμετρα με στόχο την ατομική επίδοση, αλλά και να βοηθήσουν τον Γυμναστικό Σύλλογό τους για το κέρδος σημαντικών βαθμών στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα.

Ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή του Παγκύπριου Ημιμαραθωνίου θα πραγματοποιηθεί και το 2ο Cyprus Road Races Grand Prix. Μετά τη Λάρνακα οι φίλοι των δρομικών αγωνισμάτων θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν στους δρόμους του Στροβόλου σε 10 χιλιόμετρα, 5 χιλιόμετρα και 1 χιλιόμετρο για παιδιά και οικογένειες, απολαμβάνοντας με έναν υγιή τρόπο το πρωινό της Κυριακής τους.

Το Cyprus Road Races Grand Prix διοργανώνουν από κοινού η ΚΟΕΑΣ, η Αστυνομία Κύπρου και η Εθνική Φρουρά, με κοινό σύνθημα «Μαζί πιο δυνατοί για μια πιο ασφαλή κοινωνία».

Θυμίζουμε ότι το φετινό Cyprus Road Races Grand Prix θα είναι ειδικά αφιερωμένο στη μάχη κατά του καρκίνου, οποιασδήποτε μορφής και στην πρωταθλήτριά μας του επί κοντώ Μαρία Αριστοτέλους, η οποία διαγνώσθηκε με μία από τις σπάνιες μορφές καρκίνου, το Σάρκωμα.

Έτσι, η ΚΟΕΑΣ, με τη στήριξη της Perskindol, η οποία ανέλαβε όλα τα έξοδα, κατασκεύασε μπαντάνες, με μήνυμα «Stronger than SARCOMA», τα οποία θα προσφέρονται για πώληση με το συμβολικό ποσό των 5 Ευρώ. Τα έσοδα θα κατατεθούν σε ξεχωριστό ταμείο με τη συμμετοχή της Μαρίας, στην Ειδική Επιτροπή που θα ορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ και θα διατεθούν για ενίσχυση των αθλητών – αθλητριών ή Οργανισμών, με πλήρη διαφάνεια. Επίσης, τη φετινή χρονιά τα μετάλλια των πέντε αγώνων θα έχουν ανάγλυφη αποτύπωση του ιδιαίτερου χαρακτηριστικού κάθε Δήμου, που για τον Στρόβολο είναι το Παλαιό Δημαρχείο.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (18/02/24)

08:30    Ημιμαραθώνιος Ανδρών / Γυναικών

09:00    10χμ Ανδρών / Γυναικών

09:15    ΚΕΑΝ 5χμ Ανδρών / Γυναικών και Εταιρικός

10:15    1χμ METRO Kids Race – Family Fun Run