Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου 2020 – διαδρομή, χρηματικά έπαθλα και βαθμολογία

Η Πολωνία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει περίπου 250 αθλητές από περισσότερες από 50 χώρες που θα διαγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μισού Μαραθωνίου στη Gdynia το Σάββατο 17 Οκτβωρίου.

Το μοναδικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα λάβει χώρα το 2020 είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα αθλητικά γεγονότα της χρονιάς, καθώς πολλοί πρωταθλητές κόσμου, αλλά και κατόχοι παγκοσμίων ρεκόρ συμπεριλαμβάνονται στις λίστες συμμετοχών.

Η διαδρομή έχει προσαρμοστεί, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν κίνδυνοι που πιθανόν να προκύψουν κατά τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί σε μια στροφή πέντε χιλιομέτρων γύρω από την πόλη. Η εκκίνηση θα δωθεί στην πλατεία Kosciuszki, που βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας. Το υπόλοιπο της διαδρομής θα λάβει χώρα σε μερικούς από τους πιο κύριους δρόμους της πόλης, ενώ θα υπάρχει μια μικρή ανηφορική κλίση κατά μήκος της οδού Swietojanska. Στο τελικό στάδιο της διαδρομής, οι αθλητές θα επιστρέψουν στη θάλασσα, ενώ ως σημείο τερματισμού έχει οριστεί η πιο διάσημη παραλία της Gdynia.

Οι ομάδες μπορούν να εγγράψουν μέχρι επτά αθλητές, ενώ σε κάθε αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο 5 αθλητές. Το τελικό αποτέλεσμα των ομάδων θα υπολογίζεται από τον μέσο όρο του συνόλου των χρόνων που θα πετύχουν οι πρώτοι τρείς αθλητές της κάθε ομάδας σε κάθε κατηγορία. Η ομάδα που θα συγκεντρώσει τον καλύτερο μέσο όρο θα αναδειχθεί νικήτρια στην κατηγορία της. Εαν σε μια ομάδα δεν ολοκληρώσουν όλοι οι αθλητές που έχουν ξεκινήσει, τότε οι χρόνοι των αθλητών που τερματίζουν θα ληφθούν υπόψη μόνο για την ατομική βαθμολογία. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην πρώτη θέση, νικήτρια θα ανειχθεί η ομάδα, της οποία ο τελευταίος/α αθλητής/τρια έχει τερματίσει πιο κοντά στην πρώτη θέση.

Τα χρηματικά έπαθλα θα απονεμηθούν στους πρώτους έξι αθλητές και στις πρώτες έξι ομάδες σε κάθε κατηγορία, ως εξής:

Ατομική κατάταξη:
1 θέση $30000
2 θέση $15000
3 θέση $10000
4 θέση $7000
5 θέση $5000
6 θέση $3000

Ομαδική κατάταξη
1 θέση $15000
2 θέση $12000
3 θέση $9000
4 θέση $7500
5 θέση $6000
6 θέση $3000

Ένα μπόνους του ύψους των $50000 θα δοθεί σε όποιον αθλητή καταφέρει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *