ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ – ΦΙΛΤΙΣΑΚΟΥ ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ

Το αγώνισμα της Μικτής Μαραθώνιας Σκυταλοδρομίας Βάδην ήταν από μόνο του ιδιαίτερο καθώς αποτελεί νέο αγώνισμα. Η διεξαγωγή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων που έγινε στην Αττάλεια αποτελούσε και πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, οπότε όλο αυτό έκανε τον αγώνα ακόμη πιο σημαντικό.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και η Κυριακή Φιλτισάκου ήταν το ελληνικό ζευγάρι που βρέθηκε κοντά στην πρόκριση για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού. Τερμάτισαν στην 36η θέση με 3 ώρες 10.11 και δεν κατάφεραν να πάρουν την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Παρόλα αυτά κατάφεραν να βελτιώσουν το πανελλήνιο ρεκόρ στο νέο αυτό αγώνισμα που κατείχαν οι Κριτούλης και Αλικανιώτη (3 ώρες 18.38).

Κοντά στο πρώτο ελληνικό ζευγάρι ήταν και το δεύτερο με τον Ιωάννη Καυκά και την Όλγα Φιάσκα να τερματίζουν στην 37η θέση στη Μικτή Μαραθώνια Σκυταλοδρομία Βάδην με 3 ώρες 11.05. Το ζευγάρι στις δύο τελευταίες αλλαγές κυνήγησε τον αγώνα και κατάφερε να ανέβει αρκετές θέσεις. 

Το τρίτο ελληνικό ζευγάρι ήταν ο Γιώργος Κριτούλης και η Σοφία Αλικανιώτη. Τελικά πήραν την 58η θέση στη Μικτή Μαραθώνια Σκυταλοδρομία Βάδην τερματίζοντας σε 3 ώρες 27.46.

Στην Μικτή Μαραθώνια Σκυταλοδρομία πήραν μέρος συνολικά 67 ομάδες με την Ιταλία (Φρανσέσκο Φορτουνάτο και Βαλεντίνα Τραπλέτι) να είναι η πρώτη με 2 ώρες 56.45 επίδοση που αποτελεί το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση. 

Οι 22 ομάδες που πήραν την απευθείας πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού: Ιταλία, Ιαπωνία*, Ισπανία*, Μεξικό, Βραζιλία, Αυστραλία*, Ισπανία, Ουκρανία, Γαλλία, Κίνα*, Κίνα, Κολομβία*, Γερμανία, Κολομβια, Αυστραλία, Ιαπωνία, Ινδία, Τουρκία, Σλοβακία, Πολωνία, Καναδάς, Ουγγαρία.
*πρόκριση σε δύο ομάδες

Νωρίτερα η Παναγιώτα Τσινοπούλου είχε τερματίσει στην 23η θέση στα 20 χλμ. βάδην στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων.