Πιθανές κυπριακές συμμετοχές για Doha – TRACKFIELDCY

Με αφορμή την ανακοίνωση των ορίων πρόκρισης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου, ΙΑΑF, η TRACKFIELDCY σας παρουσιάζει τις πιθανές κυπριακές συμμετοχές (άνδρες-γυναίκες). 

Ξεκινώντας από τα σπριντ, σίγουρη πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή του Μίλαν Τραΐκοβιτς στο αγώνισμα των 110 μέτρων με εμπόδια, καθώς το 13.46 θεωρείται εύκολο “εμπόδιο” για τον έβδομο ολυμπιονίκη του Ρίο. Την δική του μάχη με το χρονόμετρο θα δώσει ο Παΐσιος Δημητριάδης στο 200άρι ανδρών. Ο Κύπριος πρωταθλητής με καλύτερη επίδοση 20.98 (Ταραγόνα) θα προσπαθήσει να τρέξει το αγώνισμα σε 20.40.

Στο 100άρι γυναικών, η Ραμόνα Παπαϊωάννου για να εξασφαλίσει το όριο πρόκρισης θα πρέπει να τρέξει ένα εκατοστό (11.26) πάνω από το δικό της παγκύπριο ρεκόρ, 11.25, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται αν επανέλθει από τον τραυματισμό της και μπει σε ρυθμούς 2016. Η Ελένη Αρτυματά, μετά τις περσινές εξαιρετικές τις επιδόσεις στο 400άρι, δεν θα έχει πρόβλημα με το όριο των 51.80, καθώς μόλις πέρσι είχε σημειώσει παγκύπριο ρεκόρ με 51.14.

Στα αγωνίσματα ημιαντοχής, η Ναταλία Ευαγγελίδου στο 800άρι βρίσκεται σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πάνω (2.01.77) από το όριο πρόκρισης που είναι στα 2.00.60, ενώ στο 1500άρι θα πρέπει να βελτιώσει την ατομική της επίδοση (και συνάμα το παγκύπριο ρεκόρ) κατά 3μιση δευτερόλεπτα. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να σημειώσουν ο Αμίν Χατίρι στο 1500άρι και Χρίστος Δημητρίου στα 800άρι ανδρών (όρια 3.36.00 και 1.45.80 αντίστοιχα).

Στα άλματα, η Νεκταρία Παναγή, μετά τις περσινές τις εμφανίσεις και το άλμα στα 6.72μ., δείχνει έτοιμη να δηλώσει παρούσα για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.  Ο Νίκανδρος Στυλιανού  για να βρεθεί στην Ντόχα πρέπει να ξεπεράσει τον πήχη των 5.71 μέτρων, σ’ένα αγώνισμα στο οποίο υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ύψος ανδρών με το όριο πρόκρισης να έχει τεθέι στα 2.30 μέτρα. Κυριάκος Ιωάννου και Δημήτρης Χονδροκούκης, εφόσον επανέλθουν από τους σοβαρούς τραυματισμούς που τους ταλαιπωρούσαν, θα θέσουν σοβαρές υποψηφιότητες για check-in. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου, με καλύτερη επίδοση στα 2.29μ., για να βρεθεί στη Ντόχα οφείλει να βελτιώσει για ένα εκατοστό την ατομική του επίδοση.

Στις ρίψεις, τα όρια πρόκρισης είναι αντρική υπόθεση, με τους Πάρη Μπατζάβαλη και Απόστολο Παρέλλη να συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες να εξασφαλίσουν το όρια. Ο Απόστολος Παρέλλης πρέπει να στείλει τον δίσκο στα 65.00 μέτρα, μία επίδοση που έχει επαναλάβει πολλές φορές στο παρελθόν.  Ο Πάρης Μπατζάβαλης, ο οποίος θα μετέχει για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με τα χρώματα της ΕΘνικής Κύπρου, πρέπει να στείλει το ακόντιο στα 83 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεαρός πρωταθλητής πριν τον περσινό του τραυματισμό, είχε σημειώσει επίδοση 85.46.

TRACKFIELDCY

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *