«ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ, ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ – ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ»!

Επέστρεψε για την κατάκτηση του 10ου Πανελλήνιου τίτλου και δείχνει γεμάτη όρεξη και προσήλωση για την συνέχεια! Η Αναστασία Μαρινάκου ήταν με διαφορά η μεγάλη νικήτρια στα 3000μ του 38ου Πανελλήνιο Πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, όπου με επίδοση 9:13.28, παίρνει την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση και δύναμη για την συνέχεια. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ, μίλησε στο Trackfieldcy και τόνισε πως θα κυνηγήσει μέχρι τέλους το ολυμπιακό όνειρο, ξεκινώντας από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη φέτος, διότι η περσινή χρονιά δεν ολοκληρώθηκε σωστά για μένα καθώς τραυματίστηκα και ήταν μια από τις καλύτερες μου σεζόν… Μια κρίσιμη χρονιά που ξεκινούσε η ολυμπιακή πρόκριση και λίγο μου έκοψε την ροή. Ωστόσο, επανήλθα, είμαι υγιής και για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό και ξαναβρίσκομαι πάλι στο επίπεδο που ήμουν. Χαίρομαι πολύ που έχω σταθεροποιηθεί κάτω από 9:13 στα 3 χιλιόμετρα που αυτό δείχνει ότι στην ουσία είμαι έτοιμη για ακόμα καλύτερες επιδόσεις. Την κούρσα την ευχαριστήθηκα πάνω από όλα, ένα ρεκόρ ήταν δύσκολο να έρθει γιατί ήμουν μόνη μου μπροστά και ο συναγωνισμός στα δικά μας αγωνίσματα είναι πολύ σημαντικός.

Για μένα ο κλειστός ήταν ένα πέρασμα και ο μεγάλος στόχος είναι τα 5 χιλιόμετρα στον ανοικτό. Θα κυνηγήσω την πρόκριση για το Ευρωπαϊκό στην Ρώμη και μετά οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σίγουρα το φετινό ορόσημο για κάθε αθλητή. Η αλήθεια είναι ότι το Σεπτέμβρη ήμουν διστακτική… είχα απογοητευτεί που τραυματίστηκα για άλλη μια χρονιά σε μία πολύ καλή μου περίοδο. Για έναν αθλητή το χάνει το μομέντουμ στην χρονιά του είναι ότι χειρότερο. Όμως επειδή το αγαπώ πάρα πολύ και πιστεύω στις δυνατότητές μου – έχω πάρα πολλή όρεξη, έχω πολλά να δώσω και θέλω να πιστεύω ότι φέτος θα τα καταφέρω»!