ΡΩΜΗ 2024: ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΕΜΠΟΔΙΑ, ΣΠΡΙΝΤ, ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΕΛΙΚΩΝ – ΑΡΩΜΑ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕΤΑΛΛΙΟΥ (PREVIEW-2Η ΜΕΡΑ)

Μετά και την πρώτη μέρα (και πολύ πλούσια σε ελληνικές συμμετοχές) του ευρωπαικού πρωταθλήματος , η αγωνία αυξάνεται στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης με αρκετές ελληνικές αλλά και κυπριακές συμμετοχές.

Σάββατο πρωί – DAY 2

Τριπλές συμμετοχές σε σφυροβολία ανδρών & επικοντώ γυναικών – πολλές πιθανότητες για τελικούς

Πρώτοι στον αγωνιστικό χώρο θα πατήσουν οι σφυροβόλοι με την ελληνική αποστολή να μετρά 3 συμμετοχές με τους Φραντζεσκάκη, Αναστασάκη και Ζάλτο να συγκεντρώσουν πολλές πιθανότητες πρόκρισης. Το όριο πρόκρισης έχει τοποθετηθεί στα 77 μέτρα και η τριπλη ελληνική συμμετοχή στον τελικό δεν είναι απομακρυσμένο σενάριο. Κώστας Ζάλτος και Μιχάλης Αναστασάκης αγωνίζονται στο πρώτο προκριματικό γκρουπ, ενώ ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στο 2ο.

Κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και στο επικοντώ των γυναικών με τις ελληνικές συμμετοχές να είναι επίσης 3 με τις Κατερίνα Στεφανίδη, Ελένη Πόλακ και Αριάδνη Αδαμοπούλου να βρίσκονται αμφότερες σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Το όριο πρόκρισης έχει τεθεί στα 4.55μ με τις έμπειρες της παρέας (Στεφανίδη & Πόλακ) να κληθούν να το περάσουν, ενώ για την πρωτάρα σε ευρωπαικά πρωταθλήματα η διοργάνωση αποτελεί μεγάλο κίνητρο.

100αρια με Φωτοπούλου, Τσουκαλά, και Εμμαννουηλίδου

Στο ολυμπιακό στάδιο της Ρώμης θα μπουν για πρώτη φορά Ολίβια Φωτοπούλου, Δήμητρα Τσουκαλά και Πολυνίκη Εμμανουηλίδου για το αγώνισμα των 100 μέτρων. Η Ολίβια Φωτοπούλου θα αγωνιστεί στην πρώτη προκριματική σειρά και θα εκκινήσει από την 8η διαδρομή.

Η Δήμητρα Τσουκαλά θα αγωνιστεί στν δεύτερη σειρά στην 3η προκριματική σειρά, ενώ η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου στην 3η σειρά στην 8η διαδρομή. Στον ημιτελικό προκρίνονται τα 14 ταχύτερα q.

Σάββατο απόγευμα

Παπαμιχαήλ στο Foro Italico

Πρώτος στην αυριανή αγωνιστική εξίσωση μπαίνει ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ στα 20χιλιόμετρα βάδην με στόχο να βελτιώσει την φετινή του επίδοση (1.21.12) και γιατί όχι και το ατομικό του ρεκόρ (1.21.55), ούτως ώστε να πλασαριστεί στην καλύτερη δυνατή θέση.

Τα κυπριακά εμπόδια συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον.

Στο απογευματινό πρόγραμμα τα ψηλά εμπόδια συγκεντρώνουν μεγάλο κυπριακό ενδιαφέρον με τη Ναταλία Χριστοφή και τον Μίλαν Τραΐκοβιτς. Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι 2 πρώτοι από κάθε σειρά και οι 2 ταχύτεροι χρόνοι.

Η Χριστοφή συμπληρώνει τον 3η σερί συμμετοχή της στην διοργάνωση, έχει έρθει με αξιώσεις και θέλει την πρώτη της συμμετοχή σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης. Από την άλλη ο Μίλαν, ξέρει από πρώτο χέρι τον παλμό τον μεγάλων διοργανώσεων και με ένα νέο φετινό ρεκόρ δεν θα έχει πρόβλημα για το τσεκ ιν του τελικού

Για το 3ο σερί χρυσό μετάλλιο

Ασφαλώς τα ελληνικά βλέμματα την 2η μέρα του απογεύματος στρέφονται στον Έλληνα Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος θα διεκδικήσει το 3ο του διαδοχικό χρυσό μετάλλιο στην διοργάνωση. Απέναντι του θα βρει τον Ελβετό Εχάμμερ και τον οικοδεσπότη Φουρλάνι, οι οποίοι θα επιδιώξουν να βάλουν δύσκολα αλλά και φρένο στην φόρα του Έλληνα παγκόσμιου πρωταθλητή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ 08 ΙΟΥΝΙΟΥ – ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΚΥΠΡΟΥ

ΠΡΩΙ
12:05 Σφυροβολία Ανδρών – QA: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΛΤΟΣ
11:40 Επί κοντώ Γυναικών QA-QB: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ, ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΑΚ, ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
11:50 100μ Γυναικών – προκριματικά: ΟΛΙΒΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (Ηeat 1/3)
11:58 100μ Γυναικών – προκριματικά: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ (Ηeat 2/3)
12:06 100μ Γυναικών – προκριματικά: ΠΟΛΥΝΙΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ (Ηeat 3/3)
12:30 Σφυροβολία Ανδρών – QB: ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ
19:00 20χλμ βάδην Ανδρών – ΤΕΛΙΚΟΣ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
21:06 Άλμα εις μήκος – ΤΕΛΙΚΟΣ: ΜΙΛΤΟΣ ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ
21:12-21:28 100μ εμπόδια Γυναικών – ημιτελικά: ΝΑΤΑΛΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
21:38 – 21:54 110μ εμπόδια (Α) ημιτελικά: ΜΙΛΑΝ ΤΡΑΪΚΟΒΙΤΣ
22:10 100μ Ανδρών – ημιτελικά
23:08 100μ εμπόδια (Γ) τελικός
23:18 110μ εμπόδια (Α) τελικός