ΡΩΜΗ 2024: ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΧΡΩΜΑ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ GIMBO ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ!

Με αρκετό κόσμο και κυπριακές σημαίες διεξήχθη το πρωινό πρόγραμμα της τρίτης μέρας στο Ευρωπαϊκού πρωτάθλημα της Ρώμης. Ο κόσμος ασφαλώς συγκεντρώθηκε στην curva sud του σταδίου, ακριβώς πίσω από τα στρώματα του ύψους, όπου το μενού του προκριματικού περιλάμβανε τρεις ιταλικές συμμετοχές.

Το σημερινό πρόγραμμα ξεκίνησε στο κέντρο της Ρώμης, όπου δόθηκε η εκκίνηση του μισού μαραθωνίου.

Ο Αμίν Χατίρι δεν συμμετείχε, λόγω ενός προσωπικού προβλήματος, ενώ Παναγιώτης Καραΐσκος και Γιώτα Βλαχάκη έκαναν τον αγώνα και το καθήκον τους με πρωταρχικό στόχο να τιμιήσουν το εθνόσημο. Αμφότεροι δεν ήταν έτοιμοι αγωνιστικά, καθώς η πρόσκληση για το πρωτάθλημα ήρθε μόλις πριν 10 μέρες. Ο Παναγιώτης Καραΐσκος ολοκλήρωσε σε 1.08.52 και η Γιώτα Βλαχάκη σε 1.21.56.

Αποκλεισμοί Τσιάμη – Πανταζή

Δεν μπήκε με το δεξί η Ελλάδα στο αγωνιστικό πρόγραμμα, καθώς Δημήτρης Τσιάμης και Αντρέας Πανταζής έμειναν εκτός συνέχειας. Ο πρώτος είχε σταθερά άλματα είχε 2 άλματα στα 16.33 και ένα στα 16.32 και κατέλαβε την 15η θέση συνολικά. Ο Πανταζής δεν βρήκε ρυθμό, ολοκλήρωσε με άλμα στα 15.36μ, και έφυγε απογοητευμένος από τη μεικτή ζώνη της διοργάνωσης.

Φετινό ρεκόρ ο Κωνσταντίνου – αποκλεισμοί Σάββα, Σκαρβέλη, Μέρλος

Πολύ καλή εμφάνιση -δεδομένων των συνθηκών- πραγματοποίησε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στο άλμα εις ύψος. Ο Κύπριος πρωταθλητής έκανε αγώνα δρόμου να παρουσιαστεί έτοιμος στην διοργάνωση, κάτι που πέτυχε σημειώνοντας νέο φετινό ρεκόρ με 2.17. Στη συνέχεια ο πήχης ανέβηκε στα 2.21, ύψος που έδινε και πρόκριση στον τελικό.

Στο άλλο γκρουπ αντίστοχο αγώνα έκανε ο Αντώνης Μέρλος, ο οποίος ήρθε με προσδοκίες στην διοργάνωση για ένα καλό πλασάρισμα που θα τον έβαζε τελικό και συνάμα στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε τον αγώνα στα 2.07μ και είχε καθαρά άλμα τα διαδοχικά ύψη 2.12, και 2.17, ενώ επιχείρησε χωρίς επιτυχία τα 2.21.

Στο β’γκρουπ της σφυροβολίας αγωνίστηκαν Βαλεντίνα Σάββα και Σταματία Σκαρβέλη, χωρίς ωστόσο να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Η Βαλεντίνα Σάββα πήρε το βάπτισμα του πυρός στη διοργάνωση, καθώς αναμετρήθηκε για πρώτη φορά σε επίπεδο γυναικών με της κορυφαίες της Ευρώπης. Η Σάββα ολοκλήρωσε στην 21η θέση με βολή στα 66.58,

Από την άλλη η Σταματία Σκαρβέλη ήρθε με προσδοκίες στην διοργάνωση και έψαχνε την βολή των 69 μέτρων που θα την έβαζε στον τελικό. Η Ελληνίδα ρίπτρια σημείωσε καλύτερη βολή στα 67.10 και ήταν 19η συνολικά.

Ελληνική προκριση με Γκαραγκάνη – γεννήθηκε το κίνητρο για Καριοφύλλη

Στα 200αρια Σωτήρης Γκαραγκάνης και Ιωάννης Καριοφύλλης είχαν αξιοπρεπέστες εμφανίσεις, με τον πρώτο μάλιστα να προκρίνεται και στην επόμενη φάση.

Ο Γκαραγκάνης ολοκλήρωσε στην 5η θέση σε 20.91 και πήρε την πρόκριση για τον αποψινό ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 21:35. Ο Ιωάννης Καριοφύλλης συμμετείχε στην πρώτη τελική σειρά, είχε αργή αντίδραση στον βατήρα και ολοκλήρωσε σε 21.00.

Πάλεψαν στα χαμηλά εμπόδια Γναφάκη και Λεβαντίνος

Τις δικές τους μάχες έδωσαν στα χαμηλά εμπόδια Δήμητρα Γναφάκη και Δημήτρης Λεβαντίνος.

Η Κρητικιά πρωταθλήτρια ήρθε στη Ρώμη με κάποια προβλήματα υγείας, τα οποία δεν της επέτρεψαν φουλ αγωνιστική ετοιμότητα. Ωστόσο, πάλεψε τον αγώνα της και σημείωσε νέο φετινό ρεκόρ με 56.62. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόκριση έκλεισε στα 56.24.

Στους άνδρες αγωνίστηκε ο Δημήτρης Λεβαντίνος, ο οποίος νιώθει δικαιώμενος και χαρούμενος για τη συμμετοχή του, ωστόσο το 51.13 δεν τον αφήνει ικανοποιήμενο. Στις εξέδρες για τον Έλληνα πρωταθλητή βρέθηκε η οικογένειά του για να στηρίξει την προσπάθειά του.